Kakko vahvasti liikkeelle Torinossa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kakko vahvasti liikkeelle Torinossa

Roope Kakko esitti pirteätä peliä Italian avointen ensimmäisellä kierroksella. Kuva: Getty Images

Roope Kakko (69) teki Italian avointen avauskierroksella kuusi birdietä ja kolme bogia. Päivän toisessa ryhmässä startannut suomalainen on sijalla 15, eroa kärkipaikkaa jakaviin Francesco Molinariin ja Bernd Wiesbergeriin on kolme lyöntiä.

”Lyhyet rautalyönnit olivat todella tasokkaita. Pisin kuudesta upottamastani birdieputista oli kaksimetrinen. Keskipitkät ja pitkät raudat olivatkin aivan toisesta päästä, niihin en vielä saanut tolkkua”, Kakko sanoi.

”Tärkeä palanen oli se, että tulin vasta keskiviikkona paikalle, edellisestä kisasta toivuttuani otin tiistaina Mika Piltzilta tunnin ja setoi rutiineihin tarvittavaa luottamusta. Tämä ilta mennään poikani Elmerin ehdoilla, perjantaina iltapäivällä pitää saada vielä parempi vire päälle.”

Eroa johdossa olevaan pelikaveriin John Hahniin, Kakolla oli kaksi lyöntiä. Sijoitus tulee vielä päivän aikana muuttumaan, mutta suurella todennäköisyydellä se on välillä 5-20.

Mikko Korhonen pelasi tuloksen 70. Hänen sijoituksensa 18 reiän jälkeen on 26:s.

”Oli varsinaista taistelua ensimmäinen puolisko kiekasta. Tunne oli huono. Kaikki birdiepaikat kyllä käytin tehokkaasti, loppua kohden tunnekin parani. Tulos oli erinomainen siihen nähden, että taisin olla päivän aikana kahdeksan kertaa eri bunkkereissa.”

<a href=Francesco Molinari teki takaysin kaikki neljä birdietään kolmen metrin säteeltä. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/08/14082821452558.jpg" width="505">

Francesco Molinari teki takaysin kaikki neljä birdietään kolmen metrin säteeltä. Kuva: Getty Images

Sisääntulossa näyttäviä lähestymisiä lyönyt Francesco Molinari otti kotiyleisön riemuksi Italian avointen kärkipaikan tuloksellaan 66, jota myös Bernd Wiesberger hetkeä myöhemmin sivusi. Molinari on yksi harvoista, jolla on vielä jonkunlaiset mahdollisuudet saada villi kortti kuukauden kuluttua pelattavaan Ryder Cupiin.

Euroopan joukkueen kapteeni Paul McGinley myönsi, että Molinari on ”varteenotettava vaihtoehto” yhden villin kortin saajaksi. Pelaaja itse on sitä mieltä, että hänen pitäisi voittaa Torinossa, jotta kolmas peräkkäinen kutsu haasteotteluun toteutuisi.

”Olen jutellut Paulin kanssa, ja minusta hyvä asia on se, että kahden aikaisemman turnauksen varakapteenina hän tietää mitä voisin antaa joukkueelle”, sanoi Molinari, jonka tasapelipiste matsissa Tiger Woodsia vastaan sinetöi Euroopan makean vierasvoiton Medinahissa vuonna 2012.

Torinon kisassa pelaavista, Stephen Gallacher on ainoa, joka voi riittävällä menestyksellään tarttua suoraan Ryder Cup –paikkaan World Points –listalta. Se edellyttää skotlantilaiselta sijoitusta kahden parhaan joukkoon. Gallacher aloitti kisan tuloksella 72, joten hänellä on eroa kärkeen kuusi lyöntiä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje