Kakko jahtaa Tanskan CT-kisan puolivälissä kärkeä lähietäisyydellä – ”Olen ollut ihan fiksu” - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakko jahtaa Tanskan CT-kisan puolivälissä kärkeä lähietäisyydellä – ”Olen ollut ihan fiksu”

Roope Kakko peräänkuulutti sitoutumista ja kärsivällisyyttä kahtena seuraavana päivänä. Kuva: Getty Images

Myös kaksi muuta suomalaista ylsi jatkokierroksille. Oliver Lindell hiipui kakkostilalta karsintarajan väärälle puolelle.

Suomalaisten otteissa ei ollut samanlaista rytinää Esbjergissä Tanskassa jatkuneen Challenge Tourin kilpailun toisena päivänä. Avauskierroksen jälkeen top 10:ssä olleista vain Roope Kakko piti pintansa torstaina, ja on turnauksen puolivälissä jaetulla seitsemännellä sijalla.

Kolmen lyönnin päässä kärkeä jahtaava Kakko pelasi toisella kierroksella tuloksen 70. Birdiejä syntyi kolme ja bogeja kaksi. Kaikki parista poikenneet reikätapahtumat tulivat yhtä birdieä lukuun ottamatta ensimmäisellä (10–18) kenttäpuoliskolla.

”En ole lyönyt mitenkään erityisen hyvin, mutta olen ollut ihan fiksu ja noudattanut omaa suunnitelmaani ja sitkeästi roikkunut mukana vaikeat jaksot rundin sisällä. Samaa se vaatii jatkossakin ja se on kyllä mun näkemykseni mukaan menestysresepti tuolla”, yhdellä pykälällä sijoitustaan parantanut Kakko sanoi.

Kakko kiitteli Esbjerg Golfklubin kenttää ja sääolosuhteita, joihin on kuitenkin tulossa perjantaina muutos.

”Rata tällä viikolla on aivan mahtava ja testaa kyllä pelaajaa. Kaksi päivää ollaan saatu mennä ihan täydellisessä kelissä, mutta huomenna tuuli nousee ja tulee mielenkiintoinen viikonloppu.”

”Sattumalta tuolla ei pelaa hyviä tuloksia. Pitää olla äärimmäisen sitoutunut ja kärsivällinen seuraavat kaksi päivää”, Kakko mietti.

Haastajakiertueen kokonaiskilpailussa sijalla 41 oleva Kakko tarvitsisi kipeästi korkeita sijoituksia, sillä hänen ainoa tavoitteensa on olla kauden päätteeksi kiertueen rankingissa niiden 20 parhaan pelaajan joukossa, jotka lunastavat kortin European Tourille.

Kilpailun hienosti tuloksella 67 aloittanut, ja jaetulta kakkostilalta toiseen päivään lähteneet Lauri Ruuska ja Oliver Lindell eivät saaneet peliään kulkemaan torstaina. Ruuska (-1) pelasi tuloksen 74, joka pudotti hänet sijalle T25.

Kymmenen lyöntiä torstain kierrokseen enemmän käyttänyt Lindell (+2) sen sijaan koki tylyn kohtalon karsiuduttuaan täpärästi Made in Esbjerg Challenge -kilpailun jatkokierroksilta. 77 lyönnin kierros sisälsi yhden birdien, neljä bogia ja yhden triplabogin.

Lindell vaikutti vielä kierroksen loppusuoralla pysyvän karsintarajan yläpuolella, mutta kolmella viimeisellä reiällä tulleet kaksi bogia olivat liikaa.

Kakon ja Ruuskan ohella myös Ilari Saulo (par) taisteli itsensä jatkoon. Lindellin ja kilpailun johdossa olevan Ruotsin Jesper Svenssonin kanssa samassa ryhmässä pelanneen Kim Koivun (+6) tie nousi pystyyn. Samoin kävi Antti Ahokkaalle (+6) ja Juuso Kahlokselle (+14).

Lyönnin Ranskan Felix Morya edellä oleva Svensson kamppailee toisena peräkkäisenä viikkona haastajakiertueen kilpailun voitosta. Hän jäi edellisessä turnauksessa Vierumäellä hyvän nousun jälkeen niukasti kakkoseksi Tanskan Marcus Helligkilden korjattua potin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje