Kakko putosi kentän murskajaisissa strategisen rajan ulkopuolelle – tavoittelee paluuta top 45:een jo ensi viikolla - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakko putosi kentän murskajaisissa strategisen rajan ulkopuolelle – tavoittelee paluuta top 45:een jo ensi viikolla

Roope Kakko tavoittelee tulevalla viikolla Road to Mallorca -listan pisteitä Ranskassa.

Viikonvaihteessa myös selvisi, että Challenge Tourin ”kilpajuoksu” päättyy tänä syksynä Mallorcalla.

Roope Kakko (-14) sijoittui jaetulle 28. tilalle sunnuntaina päättyneessä KPMG Trophy -kilpailussa. Espoolainen sai Belgiasta 1443 pistettä, mutta ne eivät riittäneet pitämään häntä Challenge Tourin rankingissa top 45:ssä, joka todennäköisimmin avaisi paikan kiertueen kutsulla seuraavaan kilpailuun.

Pistetilastossa 48. pudonneen Kakon nimi on kuitenkin ensi torstaina käynnistyvän Open de Bretagne -kilpailun osallistujalistalla. Kakolla on käytössään vielä kolme villiä korttia, joista yhden hän mahdollisesti käyttää Ranskassa.

Villit korttinsa jo käyttänyt Oliver Lindell on niin ikään osallistumassa turnaukseen, joten hänen kohdallaan kyseessä on kutsu. Rankingin 49:s olisi saanut viime hetken paikan myös viikonvaihteen kilpailuun, mutta oltuaan kotimaisemissa, hän ei onnistunut saamaan pikaista lentoa Belgiaan.

Tällä viikolla Alastarossa Nordic Liigan kilpailussa pelannut Antti Ahokas olisi tämän hetken tiedon mukaan pääsemässä Ranskan kisaan nykyisellä kategoriallaan.

KPMG Trophyssä nähtiin kyseenalaista tulostehtailua, kun peräti seitsemän parhaan pelaajan tulos alitti 72 reiän parin vähintään 20 lyönnillä, ja kaksinumeroisesti par alittui yli 60 pelaajalla. Tämä herättää kysymyksen kisa-areenan virityksen onnistumisesta ja kentän riittävästä vaikeudesta kovatasoisen Challenge Tourin pelaajien käsittelyssä.

Kilpailun voitto ratkesi uusinnassa, kun Englannin Dale Whitnell kesytti maanmiehensä Laurie Canterin toisella playoff-reiällä. Ruotsin Christofer Blomstrand (-22) jäi lyönnin päähän uusinnasta, ja venyi parhaana pohjoismaalaisena jaetulle kolmannelle sijalle.

Peter Erofejeff (-2) oli 72:s.

Challenge Tourin rankingin kärjessä jatkaa Skotlannin Calum Hill.

Viikonloppuna myös selvisi, että haastajakiertueen tämänvuotinen finaalikilpailu pelataan Mallorcalla Espanjassa. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2012, kun päätöskisa järjestetään Euroopan puolella.

Kiertueen 45 parasta pääsee mukaan Mallorcan päätöskisaan. 15 eniten ranking-pisteitä tienannutta kuittaa ensi kaudeksi kortin Euroopan kiertueelle ja sijoille 16−45 päätyneet saavat paikan ET:n karsintafinaaliin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje