[13][26]
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakko kiilasi välittömästi kärjen kantaan Challenge Tourilla – ”Tänään oli nasta pelata”

Roope Kakolla oli keskiviikkona homma hallussa. Kuva: Getty Images

Roope Kakko tarvitsee Cadizissa onnistumisen päästäkseen kiertueen finaaliturnaukseen.

Roope Kakko sai mukavan alun toisessa peräkkäisessä Iberostar Real Club de Golf Novo Sancti Petri -kentällä käytävässä haastajakiertueen kilpailussa. Hän pelasi Andalucia Challenge de Cadiz -turnauksen ensimmäisellä kierroksella tuloksen 69 (-3), jolla heltiää jaettu kolmas sija.

Kolmen lyönnin päässä kisaa johtavasta Irlannin Niall Kearneystä oleva Kakko oli parhaimmillaan kierroksen alussa tehtyään kuuden ensimmäisen reiän aikana kolme birdieä. Seuraavat ja viimeiset parista poikenneet reikätulokset tulivat kierroksen puolivälissä vuorotellen kahden bogin ja kahden birdien muodossa.

”Ei kai siinä, hyvä startti tänään. Kova tuuli, ja kenttää oli lyhennetty jonkin verran. Loppu varsinkin oli helpotettu. Tänään oli nasta pelata, kun rautapeli oli hallussa. Koko viime viikon joutui arvailemaan mitä lähtee, ja silloin golf ei ole ikinä mukavimmillaan”, Kakko sanoi.

”Eilen sain hyvän ajatuksen rautoihin, luonnollisesti draivaaminen ei tunnu enää helpolta siinä samassa. Mutta sitähän tää peli on. Huomenna vaan uudella innolla kehiin ja yritetään saada kaikki loksahtamaan samalla kertaa.”

Kakolle kunnon onnistuminen olisi tällä viikolla tarpeen. Hän on Challenge Tourin rankingissa 65:ntenä, kun 45 parasta pääsee mukaan 19. marraskuuta alkavaan kiertueen finaaliturnaukseen.

Kakon ohella pohjoismaalaisista top 10:een mahtuu seitsemättä sijaa jakava Tanskan Niklas Norgaard Møller (70).

Kisan muista suomalaisista, Janne Kaske on tuloksellaan 73, jaetulla 42. sijalla. Kaksi lyöntiä enemmän kierrokseensa käyttänyt Oliver Lindell on 20 pykälää alempana. Rankingissa sijalla 19 oleva Lindell on jo varmistanut paikkansa Challenge Tour Grand Finaliin.

Lindellin tavoin ennustetun cut-rajan alapuolella olevan Kim Koivun tulos oli 76.