17.–25.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][28]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakko jatkaa taistelua finaaliturnauspaikasta – Lindell kääntää katseensa ET:n karsintoihin

Roope Kakolla on viikonvaihteessa edessään tärkeät kierrokset. Kuva: Tomi Natri

Roope Kakko tarvitsee Kiinasta top 10 -sijoituksen päästäkseen kauden loppuhuipennukseen ja ET:n karsintafinaaliin.

Roope Kakko (-7) ei ollut aivan ensimmäisen päivän kaltaisessa vedossa Kiinan Foshanissa jatkuneessa Challenge Tourin kilpailussa. Hän löi perjantaina tuloksen 71, ja on tässä vaiheessa jaetulla kymmenennellä sijalla.

Ensimmäisen kenttäpuoliskon par-tahdissa pelannut Kakko oli aamukierrostaan 13 reiän jälkeen yksi yli, kunnes sai loppusuoralla vauhdin päälle. Hän teki neljän seuraavan reiän jaksossa kolme birdieä, mutta joutui kirjaamaan viimeiselle päivän kolmannen bogin.

”Vaikea päivä tänään. Ei ollut kroppa iskussa, ylä- ja alakerta pelasivat eri jengissä − valitettavasti. Mutta tällainen tämä peli on”, Kakko sanoi.

”Eilisen jälkeen ajattelin, että nyt mä olen ratkaissut golfin koodin ja sitten palataan nöyrästi lähtöruutuun seuraavana päivänä.”

Kierros on useamman ryhmän osalta alkutekijöistään, joten parhaana pohjoismaalaisena keikkuvan Kakon sijoitus saattaa muuttua vielä päivän edetessä.

Seitsemän lyöntiä kärjestä olevalle Kakolle top 10 -sijoitus Foshan Openissa olisi elintärkeä, sillä se avaisi hänelle paikat sekä Challenge Tourin finaaliturnaukseen että Euroopan kiertueen karsintafinaaliin.

”Peli on täysin auki, ja johtajakaan tuskin on -28 maalissa.”

Samoilla tavoitteilla oli liikkeellä myös Oliver Lindell (+3), joka ei kuitenkaan tule pääsemään kilpailun jatkokierroksille. Hän pelasi perjantaina tuloksen 75, ja on näillä näkymin karsiutumassa viiden lyönnin erolla.

Tähän vuoteen lähinnä villien korttien varassa lähtenyt Lindell tulee kuitenkin saamaan vahvan kategorian Challenge Tourille kaudeksi 2020. Hänen pelinsä jatkuvat seuraavaksi marraskuussa ohjelmassa olevissa ET:n karsintojen toisen vaiheen kisoissa.

Kauden rahakkaimman turnauksen Foshan Openin johdossa on kaksi 65 lyönnin kierrosta pelannut Alexander Knappe (-14). Kierroksensa puolivälissä oleva ensimmäisen päivän kärkinimi Englannin Ben Stow on kaksi lyöntiä saksalaisen perässä.

Knappe on haastajakiertueen rankingissa sijalla 89, mutta pitäessään pintansa kärjessä loppuun asti taistelee Mallorcan finaalikisassa tiukasti pääsystä niiden 15 pelaajan joukkoon, jotka saavat kortin ET:lle seuraavalle kaudelle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje