22.–29.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakko järjesti yhdeksän birdien rähinät – ”Kieli pitkällä odotellaan viikonloppua”

Roope Kakko pelaa loistavaa kilpailua länsinaapurissa. Kuva: Getty Images

Roope Kakko kampesi Ruotsin Challenge Tour -kilpailussa aivan kärjen kantaan.

Roope Kakko iski Tukholman pohjoispuolella Österåkerin kentällä meneillään olevassa Challenge Tourin kilpailussa toistamiseen tuloksen, 67. Hän siirtyi 36 reiän jälkeen kokonaistilanteeseen kymmenen alle parin, ja on lyönnin päässä kärjestä, kun kierros on edelleen kesken.

Hienossa vireessä oleva Kakko laittoi torstaina melkoisen show’n pystyyn latomalla hurjat yhdeksän birdieä. Hän aloitti kierroksen kahdella birdiellä ja teki kilpailun ensimmäisen boginsa viidennellä reiällä.

Tätä seurasi kolme peräkkäistä birdieä, kunnes hän päätti etuysin bogiin. Kakko käynnisti toisenkin kenttäpuoliskon kahdella birdiellä, ja teki bogin jälkeen kierroksen pisimmän par-putkensa rei’illä 13–15. Värikkään kierroksen lopussa hänelle kirjattiin vielä kaksi birdieä, joiden väliin mahtui päivän neljäs bogey.

”Peli tuntui todella helpolta tänään, mutta en saanut keskittymistä pysymään 18:aa reikää. Bogit tulivat huonosta fokuksesta, ei mistään muusta”, Kakko sanoi.

Kakon edellisestä Challenge Tour -voitto on peräisin lähes kuuden vuoden takaa pelatusta Madeiran turnauksesta, joka kuului tuolloin myös European Tourin ohjelmaan. Voittokahinoissakaan häntä ei ole hetkeen nähty, joten ison mahdollisuuden avautuminen saa espoolaisen kädet syyhyämään.

”Peli on hyvin uomissaan, ja tässä kieli pitkällä odotellaan viikonloppua. Samalla sabluunalla ja karvan verran paremmalla fokuksella jatketaan”, hän totesi.

Kakko jakaa parhaillaan kakkostilaa Ruotsin Hampus Bergmanin ja Ranskan Victor Riun kanssa. Eroa Dormy Openin toistaiseksi kovimman tuloksen, 64, pelanneeseen Ranskan Felix Moryyn on yksi lyönti.

Avauskierroksen jälkeen top 10:ssä ollut Lauri Ruuska (-2) ei ollut toisena päivänä parhaassa vedossaan. Birdiejä tuli keskiviikon kuutosella alkaneen kierroksen tapaan viisi, mutta etuysin kaksi tuplabogia ja takaysin kolme bogia söivät 74 lyöntiä vaatinutta tulosta.

Sijaa 39 jakava Ruuska pysyy kuitenkin varmuudella karsintarajan yläpuolella, kuten samassa tuloksessa oleva Juuso Kahlos, joka laittoi toisella kierroksella ensimmäiseen päivään nähden kaksi lyöntiä paremmaksi. 70 lyönnin kierros käsitti viisi birdieä ja kolme bogia.

Kim Koivun (+2) ja Oliver Lindellin (+5) pelit päättyvät kahteen kierrokseen. Samoin käy torstaina 12 reikää pelanneelle Antti Ahokkaalle, jolta -1:n kohdalla oleva karsintaraja on paennut jo kahdeksan lyönnin päähän.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje