Kakko harppasi kärkitaisteluun – ”Tuli mieleen hetket, kun olen joskus pelannut parastani” - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakko harppasi kärkitaisteluun – ”Tuli mieleen hetket, kun olen joskus pelannut parastani”

Roope Kakko on jälleen hankkiutunut hyviin asemiin turnauksen puolivälissä. Kuva: Getty Images

Roope Kakko iski perjantaina kahdeksan birdieä Tšekin CT-kilpailussa.

Roope Kakko (-8) löysi Tšekissä Pardubicen liepeillä meneillään olevassa Challenge Tourin kilpailussa isomman menovaihteen. Hän pelasi turnauksen toisella kierroksella tuloksen 66 ja kiipesi jo seitsemättä sijaa jakavien joukkoon.

Kakko käynnisti päivän bogilla, mutta pian alkoi tapahtua hyviä asioita. Hän teki etuysillä neljä birdieä, mutta vieläkin tehokkaampi vaihe odotti kierroksen viimeisellä kolmanneksella.

Reiällä 13 tulleen bogin jälkeen Kakko latoi kolme birdieä putkeen ja vielä yhden Golf & Spa Kunětická Hora -kentän 18. reiällä. Syystäkin oli espoolainen tyytyväinen päivän antiin.

”Alkuun oli vähän vaikeuksia, kun kuivassa ja kuumassa kelissä pallo lensi aivan järkyttäviä matkoja. Sitten yhtäkkiä seitsemännen reiän kohdalla napsahti päälle niin vahva keskittymisen tila, että olin itsekin ihmeissäni. Tuli mieleen ne hetket, kun olen joskus pelannut ihan parastani. Nyt täytyy vähän funtsia mikä sen laukaisi ja pyrkiä sitä kohden”, Kakko sanoi.

Hän on turnauksen kärkipaikkaa jakavia, Ruotsin Christofer Blomstrandia ja Espanjan Alfredo Garcia-Herediaa neljä lyöntiä perässä. Kolmatta sijaa jakavien neljän pelaajan joukkoon matkaa on vain yksi lyönti.

Kauden parhaan sijoituksensa, 12:s, toissa viikolla Ruotsin turnauksessa hankkinut Kakko on parhaimmillaan kovan luokan tuloksentekijä, mutta ongelmana on pidempään ollut saada mahtumaan neljä ehjää kierrosta samaan kilpailuun.

Ruotsissa hänellä oli kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen pullat voittokahinoita ajatellen hyvin uunissa, mutta kaksi jälkimmäistä kierrosta eivät sujuneet odotusten mukaisesti. Kakko kertoi kilpailun jälkeen, että ”kupoli ei pysynyt kyydissä mukana”, mutta totesi olevansa luottavainen omaan projektiinsa.

Suomalaisista D+D Real Czech Challenge -kilpailussa jatkoon etenivät myös Ilari Saulo (T39/-3) sekä 48. sijaa jakavat Antti Ahokas ja Oliver Lindell (-2). Saulo ja Lindell jakoivat torstaina kisan paalupaikkaa.

Alex Hietala (-1) karsiutui yhdellä lyönnillä. Kim Koivun (+3) ja Juuso Kahloksen (+11) tie nousi pystyyn selvemmin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje