13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][4]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakko innoissaan CT:n kisakalenterista: ” Ainakin näin alkuun vaikuttaa erittäin lupaavalta”

Roope Kakko tutkiskeli positiivisin mielin Euroopan haastajakiertueen tämänvuotista kilpailutarjontaa. Kuva: Getty Images

Challenge Tourin kauden käynnistyminen venähtää lähes toukokuulle.

Challenge Tour julkaisi keskiviikkona uuden kisakalenterin, joka herätti kiertueen kokeneimmassa suomalaispelaajassa Roope Kakossa tyytyväisyyttä. Onhan tällä kaudella luvassa 25 kilpailua, mikä on vain kaksi turnausta vähemmän kuin edellisellä täysipainoisella kaudella.

”Ensitunnelmat kalenterin julkistamisen jälkeen olivat positiiviset. Aavistelin etukäteen, että kisoja olisi tulevalla kaudella jonkin verran vähemmän kuin toissa vuonna. Ainakin näin alkuun vaikuttaa erittäin lupaavalta, ja ihan täyden kauden pääsee pelaamaan”, hän iloitsi.

Koronapandemia on pitänyt ihmisiä pihdeissään jo vuoden verran, minkä vuoksi Kakko ei uskalla liiemmin hehkuttaa tulevaa kisakattausta.

”Vähän vielä suhtaudun skeptisesti, että näinköhän kaikki kisat toteutuvat, jos miettii tilannetta tällä hetkellä ympäri Eurooppaa”, Kakko pohdiskeli.

Kauteen valmistautuminen on pelaajilla nyt erilaista aikaisempaan verrattuna. Treenimatkoille lähteminen askarruttaa Kakkoakin.

”Pitää toivoa, että kevät tulee aikaisin, ja pääsisi lyömään palloa ulkoilmassa. Aika sitten näyttää miten tuo kisakalenteri lopulta toteutuu.”

Kauden alkuun kolme kuukautta

Huhtikuusta marraskuulle ulottuvassa Challenge Tourin kilpailukalenterissa on vanhoja tuttuja, mutta myös kokonaan uusia turnauksia. Suomalaisittain kiinnostavin on elokuun ensimmäiselle viikolle sijoitettu Vierumäki Finnish Challenge.

Toinen Pohjoismaissa pelattava kilpailu, Made in Esbjerg Challenge, saa vuoronsa heti seuraavalla viikolla. Suomen ja Tanskan kilpailuissa molemmissa on jaossa 200 000 euroa palkintorahaa.

Kauden aloitus viivästyy alkuperäisestä parilla kuukaudella, sillä kolmen Etelä-Afrikan kilpailun ”South African Swing” pyörähtää vallitsevan koronavirustilanteen takia käyntiin vasta huhtikuun lopulla.

Kalenterissa olevalla kisamäärällä ne 20 parastakin varmasti erottuvat joukosta.

Uusista turnauksista B-NL Challenge Trophy tuo haastajakiertueen Hollantiin 12 vuoden tauon jälkeen. Kisa pelataan syyskuun lopulla The Dutch -kentällä, joka on isännöinyt kolmesti European Tourin vakioturnauksiin kuuluvaa KLM Openia.

Marraskuussa kaksi kilpailua voittanut Tšekin Ondrej Lieser oli kauden 2020 Challenge Tourin rankingin ykkönen. Kuva: Getty Images

Vielä nimeämättömät uudet kilpailut pelataan välittömästi Hollannin kisan jälkeen Isossa-Britanniassa ja Saksassa. Pohjoismaiden turnausten jälkeen Genevessä käytävä Rolex Trophy viettää puolestaan jo 30-vuotisjuhliaan. Kisaan otetaan tuttuun tapaan Road to Mallorca -rankingin pisteiden perusteella 40 parasta pelaajaa.

Viime kaudella Challenge Tourilla pelattiin terveyskriisin vuoksi ainoastaan 11 kilpailua, joista kolme oli European Tourin kanssa järjestettyjä turnauksia. Tämän vuoden ohjelmassa yhteiskisoja ei ole lainkaan.

80 prosenttia kisoista Euroopassa

Kauden ensimmäinen Euroopan mantereella pelattava kilpailu saa vuoronsa toukokuun puolivälissä. Tšekin kisa on yksi niistä seitsemästä turnauksesta, joilla ei toistaiseksi ole vielä nimeä.

Alkuun päästyään kausi etenee tiiviinä läpi kesän ja syksyn aina lokakuulle, jolloin pelataan kaksi peräkkäistä kilpailua Kiinassa. Rankingin 45 parhaalle pelaajalle tarkoitettu kiertueen finaaliturnaus käydään kahden aiemman kauden tapaan Espanjan Mallorcalla marraskuun alussa.

Jo palkintosummansa vahvistaneista Kiinan Foshan Open ja päätöskisa Challenge Tour Grand Final ovat kauden rahakkaimmat turnaukset 500 000 dollarin ja 420 000 euron palkintosummillaan. Challenge Tour, jos joku, on eurooppalainen, sillä kisoista 80 prosenttia pelataan kiertueen kotimantereella.

Viime vuoden tynkäkaudella kategoriat jäädytettiin, eikä kortteja European Tourille jaettu. Tällä kaudella aiemman 15 sijaan rankingin 20 ensimmäistä saavat kauden päätteeksi kortin pääkiertueelle.

”Kalenterissa olevalla kisamäärällä ne 20 parastakin varmasti erottuvat joukosta”, Kakko muistutti.

Suomalaisista vahvalla kategorialla kaudella 2021 Challenge Tourilla pelaavat Kakon lisäksi Janne Kaske, Kim Koivu ja Oliver Lindell.

Lue seuraavaksi: Challenge Tourin kalenteri julki – Vierumäki Finnish Challenge pelataan elokuussa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje