[10][12]

[10][12]

Kakko 11:s Milanossa - myös Korhonen varmisti kortin ensi kaudeksi

Roope Kakko on ollut syksyn suomalainen valopilkku eurooppalaisen huippugolfin ytimessä. Kuva: Getty Images

Roope Kakko (-16) päätyi Italian avoimissa mestaruuskilpailuissa Milanossa upeasti sijalle 11.
Loppukiri oli lauantain tapaan kova, viimeiset viisi reikää hän pelasi kolme alle. Eroa kisan uusinnan kautta voittaneeseen Rikard Karlbergiin jäi vain kolme lyöntiä.

”Sain koneesta irti kaiken, mikä oli tällä viikolla otettavissa. Lyöminen oli vain osittain hyvää, rautapellin jäi parannettavaa. Samoin wedge-lyönteihin, jotka olivat kehnoja koko viikon’, tuloksen 66 sunnuntaina lyönyt Kakko analysoi esitystään.

Alkavan viikon Saksan kisaan Kakko ei osallistu. Hän on tulessa seuraavan kerran St Andrewsissa 1.-4. lokakuuta pelattavassa Alfred Dunhill Links Championshipissa.

”Se on vaan painuttava sorvin ääreen perusasioiden pariin. Kun saan lyönnin kasaan, voi pelata tätä kisaa rohkeammin.”

Faktaa Kakon kaudesta:

– Roope Kakko on pelannnut ET:lla kuluvalla kaudella kuusi kisaa ja yhteensä 22 kierrosta. Lyöntien keskiarvo on 69,45. Hän on Italian kisan jälkeen Tourin ykkönen tällä arvostetulla listalla.

– Kolme viimeistä kisaa ovat tuottaneet sijaluvut ensimmäinen (Madeira), viides (Tsekki) ja 11. (Italia). Näissä kolmessa kisassa Kakko on pelannut 12 kierrosta 51 alle parin.

– Kakko ansaitsi Italiasta 26 700 euroa. Kauden kokonaisansiot ovat 186 388 euroa.

Kakolla on European Tourille voittajakategoria kauden 2016 loppuun asti. World Rankingilla sijoitus (226.) tulee jonkun verran parantumaan. 200:n joukkoon hän ei kuitenkaan vielä nouse.

<a href=Mikko Korhonen ansaitsee jo nyt kiitettävän arvosanan kaudestaan Euroopan kiertueella. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/09/15032717453211.jpg" width="505">

Mikko Korhonen ansaitsee jo nyt kiitettävän arvosanan kaudestaan Euroopan kiertueella. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen (-13) täydensi Milanossa hyvää suomalaismenestystä 25. sijallaan.

”Rankka viikko oli taas. Tänään oli hyvä tulos tuolla pelillä. Pareja tuli pelastettua aika monta”, Korhonen sanoi.

Päätöspäivänä tuloksen 69 pelannut Korhonen ansaitsi urakastaan palkintorahaa 14 025 euroa. Koko kauden ansiot nousivat 245 392 euroon (Italiasta 14 475 euroa). Se tulee riittämään pelioikeuden uusimiseen, kun rahalistan 110 parasta saa kortin ensi kaudeksi. Kahdella viime kaudella pelioikeuteen on vaadittu noin 235 000 euroa.

”Eiköhän se nyt ole varmaa. Onhan se hieno, kun monta vuotta on yritetty, kärsivällisyys palkintaan.”

Kiertueella pelataan vielä viisi kilpailua ja neljän kilpailun mittainen finaalisarja, jonka viimeiseen kilpailuun selviytyy mukaan 60 rahalistan parasta pelaajaa.

Kuluva kausi on Korhoselle neljäs Euroopan kiertueella, ja uran tähän asti selkeästi paras. Euroopan haastajakiertueella Korhonen pelasi ensimmäisen täyden kauden 2006.

ET:n rahalistalla 89. noussut Korhonen matkustaa Suomeen vielä sunnuntaina. Tiistaina hän lentää Saksaan, jossa käynnistyy torstaina palkintoarvoltaan kahden miljoonan euron Porsche Europen Open.

Rikard Karlberg
ja Martin Kaymer pelasivat kisassa tasatuloksen 269 (-19), joten edessä oli uusinta. Ruotsalainen ratkaisi homman edukseen toisella jatkoreiällä tekemällään birdiellä. Voitto oli Karlbergille ensimmäinen Euroopan kiertueella.

”Ensimmäinen voitto tuntuu uskomattomalta, se antaa uralleni valtavan boostin. Vuosi on ollut muutenkin kohdallani mieletön; menin naimisiin, ja nyt vaimoni odottaa joulukuussa syntyviä kaksosiamme”, 250 000 euron palkintosekin saanut Karlberg sanoi.

Äärimmäisen tasaisessa kilpailussa peräti seitsemän pelaajaa jäi vain lyönnin päähän uusinnasta. Heidän joukossaan Joakim Lagergren ja kisan kärjessä pitkään ollut Jens Fahrbring täydensivät ruotsalaisten loistavaa menestystä.

Romain Wattel sinetöi parimetrisellä par-putillaan yksin 10. sijan. Mikäli ranskalaisen putti olisi mennyt ohi, kymmenettä sijaa jakavien joukkoon olisivat liittyneet myös Kakko, Miguel Angel Jimenez sekä nuori amatööri Lorenzo Scalise. Jälkimmäinen oli yllättäen turnauksen paras italialainen.