Kaikki suomalaiset taistelevat jatkopaikasta Abu Dhabissa – Korhonen nelikon paras - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kaikki suomalaiset taistelevat jatkopaikasta Abu Dhabissa – Korhonen nelikon paras

Karsinnoista kisaan päässyt Roope Kakko nautti ison Rolex Series -kisan tunnelmasta ja päätti päivänsä eagleen.

Peräti neljä suomalaista starttasi tänään Euroopan kiertueen rahakkaaseen Abu Dhabi Championship -kisaan. Terävimmin palkintoarvoltaan seitsemän miljoonan dollarin Rolex Series -kilpailun avauskierroksella esiintyi nelikon meritoitunein pelaaja, Mikko Korhonen.

Korppa selvitti Abu Dhabi Golf Coursen 70 lyönnillä eli kaksi alle parin. Kausi lähti kauniisti liikkeelle, kun Korhonen viimeisteli birdiet kierroksensa kahdelle ensimmäiselle reiälle. Kaikkiaan birkkuja syntyi päivän aikana neljä ja bogeja kaksi.

”Ihan kiva aloitus, tyytyväinen voi olla. Iltapäivällä tuuli oli ihan napakka. Kyllähän se eka kierros on aina erityinen, ei voi tietää miten lähtee peli rullaamaan kisaolosuhteissa. Sanotaan että 13–14 reikää oli tänään hyvää peliä ja loppu vähän jäykkää lyömistä. Ihan normaali eka rundi”, Korhonen kommentoi.

Korhonen jakaa kisassa sijaa 33 parhaana suomalaisena.

Alussa olin aika kaffella, mutta en lannistunut missään kohtaa… lopussa sain mehevän palkinnon.
Roope Kakko

Muut suomalaiset, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen ja Roope Kakko avasivat kisan par-tuloksella. Samooja ja Pulkkanen tekivät päivän aikana kaksi bogia ja kaksi birdieä. Kolmikolla on perjantaina täydet mahdollisuudet painella mukaan viikonlopun kierroksille, sillä kierroksensa jälkeen he jakavat kisassa sijaa 72.

”Vähän pelailuksi se meni. En oikein saanut kierroksen keskellä putteja sisään. Ensin ysillä par ohi ja heti perään kolme hyvää birkkupaikkaa. Lyöminen oli ihan kohtuu pirteää, eikä pahemmin ollut epävarmuutta pelissä pitkähkön tauon jälkeen, Samooja kertoi tiedotteessaan.

Roope Kakko teki tärkeän eaglen avauskierroksen päätösreiällä. Kuva: Tomi Natri

Karsintojen kautta paikan kisaan taistellut Roope Kakko oli vielä reikä ennen kierroksensa loppua kierrostaan kaksi yli parin. Päätösväylän eagle muutti kuitenkin tilannetta merkittävästi ja piti oven viikonlopun kierroksille auki.

”Kyllähän se nasta on pelata, kun setupit on viimeisen päälle ja haastaa peluria kunnolla. Tietenkin sitä toivoisi, että tällaiseen tilaisuuteen pääsisi vähän paremmin valmistautuneena, mutta nyt se on mentävä sillä mitä on”, Kakko kertoi.

”Asenne oli tänään kyllä viimeisen päälle kohillaan. Alussa olin aika kaffella, mutta en lannistunut missään kohtaa, vaan kuljin pitkin poikin kenttää pää pystyssä ja lopussa sain mehevän palkinnon ja tässä on ihan peli auki, jos vaan pystyy kenttäpeliä parantamaan huomiselle”, hän jatkoi.

Kakko taipui bogiin neljästi ja teki eaglen lisäksi kaksi birdieä.

Jatkokierroksille kilpailussa tuskin mennään, ellei tulos ala kahden kierroksen jälkeen miinuksella. Kisan kärjessä johtoa jakavat Renato Paratore ja Shaun Norris tuloksella 64 (-8). Maailmanlistan ykkönen, Brooks Koepka, avasi kilpailun vahvasti tuloksella 66 (-6).

Suomalaisten lähtöajat perjantaina (Suomen aikaa):

Tapio Pulkkanen klo 5.50
Roope Kakko klo 8.30
Mikko Korhonen klo 6.40
Kalle Samooja klo 10.05

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)