5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Kaikkien suomalaisten pelit päättymässä Women's Openissa – sairastuminen haihdutti Castrenin ennätyshaaveet

Sanna Nuutisen tulos ei näillä näkymin riitä jatkoon kauden viimeisessä major-kilpailussa. Kuva: Getty Images

Majorin toisella kierroksella edetään eteläafrikkalaiskomennossa.

Suomalaispelaajien tilanne Skotlannin Gullanessa meneillään olevassa Women’s Openissa ei näytä erityisen hehkeältä. Kun päivän viimeisetkin ryhmät ovat päässeet toisella kierroksella matkaan, ovat Sanna Nuutinen (+4), Ursula Wikström (+6) ja Tiia Koivisto (+7) ennustetun karsintarajan alapuolella.

Parhaiten suomalaisista perjantaina pelasi Nuutinen. 71 lyönnin kierros sisälsi kolme Muirfield Golf Clubin kentän etuysillä tullutta birdieä sekä neljä bogia. Nuutinen nousi kierroksen puolivälissä jo kokonaistilanteeseen +1, mutta tahmeammin sujunut takaysi pysäytti loppukirin.

Nuutinen jakaa tässä vaiheessa 77. sijaa. Matkaa viimeisissä jatkopaikoissa kiinni oleviin pelaajiin on kaksi lyöntiä.

Ilman birdiejä 75 lyönnin kierroksellaan jäänyt, avauspäivän kovimmasta suomalaistuloksesta vastannut Ursula Wikström (T100) on karsiutumassa varmuudella. Sama koskee tuloksen 73 lyönyttä Tiia Koivistoa (T108), joka pelaa Muirfieldissä ensimmäistä Women’s Openiaan.

Matilda Castren joutui jättämään turnauksen sikseen sairastuttuaan perjantaiyönä vatsatautiin. Suomen ykköspelaajalla oli huonoa onnea jo ensimmäisenä päivänä, kun hänen caddiensa käytti vastoin kilpailun sääntöjä etäisyyskiikaria kierroksen alkupuolella. Tästä seurasi Castrenille kaksi rangaistuslyöntiä.

Hän oli selvittänyt ennen tämän viikon turnausta karsinnan kauden jokaisessa majorissa. Mikäli Castren olisi tehnyt saman myös kuuluisalla Muirfieldin kentällä, olisi hän pystynyt temppuun ensimmäisenä suomalaispelaajana. Castren on joka tapauksessa ensimmäisenä suomalaisena pelannut samalla kaudella neljän major-turnauksen jatkokierroksilla.

Minea Blomqvist-Kakko ylsi vuonna 2008 jatkoon kolmessa majorissa. Tuolloin ohjelmassa oli ainoastaan neljä majoria. Evian Championship sai major-statuksen vuonna 2013.

Women’s Openin kärkeen on siirtynyt Asleigh Buhai (-8/11 reikää). Ruotsin Madelene Sagström ja Korean In Gee Chun ovat lyönnin päässä eteläafrikkalaisesta.

Lue seuraavaksi: Kauden viimeisessä major-turnauksessa tehdään suomalaista golfhistoriaa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje