Kahlos jatkaa parhaana suomalaisena – kärkiryhmään liittyy hienoon lyöntiin kierroksensa päättänyt hurjastelija - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kahlos jatkaa parhaana suomalaisena – kärkiryhmään liittyy hienoon lyöntiin kierroksensa päättänyt hurjastelija

Juuso Kahlos joutui tekemään lauantaina tuloksen 71 eteen täyden päivätyön. Kuva: Janne Tarmio

Vierumäellä on taottu kovia tuloksia, ja jopa Challenge Tourin ennätys on vaarassa mennä rikki.

Lauantain upeimmasta kierroksesta ja yksittäisestä onnistumisesta Vierumäen Challenge Tour -kilpailussa vastasi tuloksen 62 pelannut John Murphy.

Kierroksensa eaglella aloittanut ja lopettanut irlantilainen iski viimeisellä reiällä pallon noin 50 metristä sisään, ja nousi kilpailun kärkeen. Takaa tulivat kuitenkin saksalaiset Velten Meyer ja Marc Hammer (-19), jotka jakavat ykköstilaa lyönnin erolla Murphyyn (-18).

Uralleen uutta myötätuulta hakeva Juuso Kahlos (-9) käytti kierrokseensa 71 lyöntiä jatkaen Vierumäki Finnish Challengen parhaana suomalaisena 18. reiällä lipsahtaneesta tuplabogista huolimatta. Jaetulta 27. sijalta on kärkeen matkaa kymmenen lyöntiä, top 10:een puolet vähemmän.

Draivi hyytyi ”monsuunissa”

Kello 10 aikoihin alkanut ja paikoin rankaksi yltynyt sade toi kierrokseen oman mausteensa.

”12. reiälle osui hirveä monsuuni. Draivi ei lentänyt mihinkään. Muutenkin pelissä oli enemmän ongelmia kuin muina päivinä. Oli graindauspäivä, taistelin tosi hyvin”, Kahlos kertoi.

Kahlos, 28, siirtyi viime syksynä Timo Karvisen valmennukseen. Yhteistyö alkaa nyt tuottaa hedelmää.

En ole milloinkaan ennen pitänyt täyspaussia kilpailemisesta kesken kauden.

”Viime viikolla meillä oli treeniviikko. Lyömiseen on haettu aika paljon uusia juttuja. Lantio on nyt osumassa aiempaa enemmän auki, lantion ja hartioiden välinen kulma on kasvanut, ja backsvingiäkin on rukattu.”

Velten Meyer pelaa päätöspäivänä kärkiryhmässä. Kuva: Tomi Natri

Myös kausiohjelmaa on lähestytty uudella tavalla.

”En ole milloinkaan ennen pitänyt täyspaussia kilpailemisesta kesken kauden. Nyt päätimme kuitenkin jättää kaksi Nordic Liigan kilpailua väliin, harjoitella ja suunnata Vierumäelle.”

Seuraava tärkeä etappi kalenterista löytyy syyskuun puolivälistä, jolloin Kahlos suuntaa Ruotsiin DP World Tourin ensimmäisen vaiheen karsintoihin. Katse on suunnattu Nordic Liigaa isompiin ympyröihin.

Kärki Cooke-kentällä menee sen verran lujaa, että jopa Challenge Tourin kaikkien aikojen alhaisin 72 reiän yhteistulos voi sunnuntaina olla uhattuna. Ennätystä -29 jakavat Ivo Giner ja Thomas Detry. Marcus Helligkilden viime vuonna pelaama -23 on toistaiseksi kovin yhteistulos Vierumäellä.

Muiden suomalaisten sijoitukset:

35. Rasmus Karlsson, -8
Lassi Burman, -8
42. Casper Simberg, -7
Antti Ahokas, -7
57. Roope Kakko, -5
Oliver Lindell, -5

lähde: tiedote

Lue seuraavaksi: Golfin historiaa tehnyt johdossa, seitsemän suomalaista jatkoon Vierumäellä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje