Kahlos ja Välimäki komeasti ET:n karsintafinaaliin – Ruuska liittymässä seuraan maanantaina - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kahlos ja Välimäki komeasti ET:n karsintafinaaliin – Ruuska liittymässä seuraan maanantaina

Juuso Kahlos eteni vakuuttavalla tavalla ensi perjantaina käynnistyvään karsintafinaaliturnaukseen. Kuva. Kelly Cartner

Myös maanantaina kilpailunsa päättävällä Lauri Ruuskalla on loistavat mahdollisuudet edetä ylimmälle karsintaportaalle.

Desert Springs Golf Club

Juuso Kahlos (-4) ja Sami Välimäki (-1) pelaavat European Tourin tämänvuotisessa karsintafinaalissa. Asia varmistui sunnuntaina, kun kaksikko sijoittui Espanjan Almeriassa ja Alicantessa pelatuissa toisen karsintavaiheen kisoissa niiden 20:n pelaajan joukkoon, jotka pääsevät tavoittelemaan korttia pääkiertueelle.

Hienon loppukirin esittänyt Kahlos iski Desert Springs Golf Clubilla käydyn kilpailun neljännellä kierroksella peräti seitsemän birdieä, joista viisi ensimmäisellä kenttäpuoliskolla. Joukkoon mahtui päätöspäivänä myös kolme bogia, mutta edes 18. reiän tuplabogey ei horjuttanut vahvasti nousseen pelaajan asemaa kärkikolmikossa.

Tuloksen 70 pelannut Kahlos jakoi kisassa kolmannen sijan Ruotsin Christofer Blomstrandin kanssa, ja otti suoran paikan ylimmälle karsintaportaalle viiden lyönnin turvin.

”Upeat on fiilikset. Pelasin tosi hyvää golfia, enkä tehnyt paljon virheitä. Täällä jaetaan lipunpaikat päivää ennen, ja joka ilta tein pelisuunnitelman seuraavaan päivään. Tavoitteena oli pitäytyä suunnitelmassa ja pelata omaa peliä. Onnistuin siinä todella hyvin”, Kahlos kertoi.

”Kenttä on kapea, ja kun alkoi tuulemaan, se vaikeutti kenttää tosi paljon. Pallo oli pidettävä ladulla ja osuttava griineihin, jos halusi välttää kaktukset ja sorahiekat. Tämä päivä oli kelin puolesta haastavin ja pelasin varmaan elämäni parasta golfia.”

Kahlos lähtee tavoittelemaan ET:n korttia sopivalla yhdistelmällä lepoa, fyysistä treeniä ja lajiharjoitusta.

”Samanlaiset suunnitelmat mulla on seuraavaan kisaan. Siellä tulee olemaan kovan tason pelureita, minkä takia on vielä tärkeämpää, että pitäytyy omassa pelissä”, hän mietti.

”Huomenna pidän välipäivän golfista ja sitten alkaa valmistautuminen uuteen kisaan. Fysiikkaa on pidettävä yllä, jotta kroppa jaksaa virkeänä kaikki päivät. Tosi siistiähän tämä on! Nämä ovat niin sanottuja kokemuksia, joita rahalla ei saa.”

Niin ikään pitkin turnausta jatkopaikassa kiinni olleen Roope Kakon (+6) vire oli avauspäivän jälkeen laskusuuntainen, ja sunnuntaina käteen jäi kisan heikoin henkilökohtainen tulos, 77. Se pudotti uraansa ensi kaudella Challenge Tourilla jatkavan Kakon (T36) viiden lyönnin päähän jatkopaikasta.

Kisan kolmas suomalainen, Alex Hietala (+21) jakoi 71. sijan.

Turnauksen voitti Australian Blake Windred (-10).

Las Colinas Golf & Country Club

Sami Välimäki esiintyi kisan kahdella viimeisellä kierroksella nousujohteisesti, ja sunnuntaina nokialaista paremmin pelasi vain samaan lopputulokseen päätynyt Englannin Marcus Armitage.

Kierroksen alku oli Välimäelle kaikkea muuta kuin helppo. Kahden peräkkäisen bogin jälkeen tullut eagle oli kuitenkin päivän käänteentekevin onnistuminen. Tämän jälkeen hänelle kirjattiin vielä kolme birdieä, ja kun 11. reiällä tehty bogi jäi kierroksen viimeiseksi, muodostui tulokseksi mainio, 69.

”Tänään oli huono lähtö, mutta kolmannella reiällä tuli iso lintu, mistä sain pelin käännettyä oikeaan suuntaan − pystyin puristamaan loppuun kaksi birkkua, eikä virheitä tullut”, Välimäki sanoi.

”Kaksi ekaa päivää olivat aika vaikeita, tuli paljon helppoja virheitä. Lauantaina sain niitä napsittua vähän pois ja pelasin tasaisen hyvän kierroksen, millä sain mahdollisuuden tänään. Huomenna siirrytään Lumineen ja siellä sitten tiistaista torstaihin viritellään peliä huippuvireeseen.”

Linus Väisänen (+11) oli kilpailussa 55:s ja vahvalla kategorialla haastajakiertueella kaudella 2020 pelaava Oliver Lindell (+12) 60:s.

Las Colinas Golf & Country Clubin karsintakilpailun voitti Kanadan Jimmy Jones (-8).

Club de Golf Bonmont

Tarragonassa Club de Golf Bonmontissa karsiva Lauri Ruuska pelasi kolmannella kierroksella edellisen tapaan tuloksen 71, ja oli tässä vaiheessa jaetulla 16. sijalla. Kisa on edistynyt kovan tuulen aiheuttamien viivästysten vuoksi hitaasti, ja pelattuaan viimeistä kierrosta seitsemän reikää, Ruuska on tehnyt kolme birdieä ja noussut kokonaistilanteeseen -5.

Neljättä kierrosta jatketaan maanantaiaamuna, ja Ruuskan tilanne karsintafinaalipaikan suhteen näyttää enemmän kuin hyvältä.

Turnausta johti 54 reiän jälkeen Italian Aron Zemmer (-11).

Alenda Golf

Myös Alicantessa Alenda Golfissa tuuli on sotkenut kisan läpivientiä. Antti Ahokkaalla (+8/T55) on koossa vasta kaksi loppuun asti pelattua kierrosta, mutta suora jatkopaikka on paennut jo kahdeksan lyönnin päähän.

Kisan puolivälissä paalupaikalla oli Ranskan Frederic Lacroix (-8).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje