[11][17]
Finnish Tour - Kilpagolf

Kahlos ja Nuutinen voittoihin Peuramaalla

Juuso Kahlos hallitsi Peuramaan turnausta alusta loppuun saakka. Kuva: FT

Pickala Golf Clubia edustava Juuso Kahlos otti lauantaina upealla tavalla uransa makeimman voiton. Hän johti Peuramaalla kauden toista Finnish Tourin kilpailua alusta loppuun saakka ja jätti toiseksi tulleen MikaelSalmisen taakseen neljällä lyönnillä. Kahlos päätyi 54 reiän turnauksessa kokonaistulokseen 208 lyöntiä eli kahdeksan alle parin.

Kahlos pelasi finaalikierroksen 70 lyönnillä. Voittajan kortista löytyi lauantaina yhden eaglen lisäksi neljä birdietä ja neljä bogia. Jälkimmäisistä kaksi tuli 16. ja 17. reiällä, mutta tässä vaiheessa ero Salmiseen oli jo selvä.

”Mulla oli siisti tappofiilis viimeisellä päivällä, enkä herpaantunut juuri ollenkaan”, Kahlos sanoi. ”Olin kärsivällinen ja annoin hyvien asioiden tapahtua.”

”Löin tosi hyvin palloa koko kisan ajan ja myös puttipeli sujui kiitettävästi. Nyt vain odotellaan innolla, että päästään Paltamoon pelaamaan uutta skabaa.”

Messilä Golfin Teemu Toivonen (-2) oli kolmas ja avauskierroksen jälkeen paremman vaihteen löytänyt Lauri Ruuska (-1) neljäs. Siilinjärveläinen vastasi myös päätöspäivän kovimmasta (69) kierrostuloksesta.

Kahdeksatta sijaa jakaneen, 98-syntyneen Santeri Lehesmaan (+3) esitys kovassa miesten sarjassa oli yksi kisan myönteisimmistä asioista. Pickalaa edustava Lehesmaa löi Peuramaalla kierrostulokset 76, 73 ja 70.

<a href=Sanna Nuutinen voitti Finnish Tourilla toisen kerran kahdeksan päivän sisällä. Kuva: FT" src="/wp-content/uploads/2013/06/13060817194519.jpg" width="505">

Sanna Nuutinen voitti Finnish Tourilla toisen kerran kahdeksan päivän sisällä. Kuva: FT

Naisten sarjassa Sanna Nuutinen otti voiton myös kauden toisessa kisassa. E-PG:n Krista Bakker saavutti Nuutista finaalikierroksella, mutta eroa jäi Keimola Golfia edustavan pelaajan hyväksi neljä lyöntiä. Naisten kärkiryhmässä Bakker löi tuloksen 73, Nuutinen ja Tarinagolfin Marika Voss tarvitsivat lauantaina kolme lyöntiä enemmän.

Nuutisen voittotulos oli 214 (-2) lyöntiä.

”Alussa puuttui terävyys, mutta sitten kun Krista (Bakker) alkoi upottelemaan birkkuja, tuli hyvä kisajännitys päälle”, Nuutinen sanoi.

”Olen tämän päivän tulokseen pettynyt, mutta se riitti tällä kertaa. Tosin lipunpaikat olivat pahat ja tuulikin kovaa. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen, tästä on hyvä lähteä nälkäisenä British Ladiesiin.”

Oulun Golfkerhon Karina Kukkonen (+5) kiri viimeisellä kierroksella Vossin ohi kolmanneksi. Harjattulan Petra Salko (+11) oli viides.