Kahden kuukauden kilpailutauko näkyi Matilda Castrenin otteissa Orlandossa - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Kahden kuukauden kilpailutauko näkyi Matilda Castrenin otteissa Orlandossa

Matilda Castren aloitti kautensa 73 lyönnin kierroksella. Kuva Getty Images

Neljän viimeisen reiän heikko jakso tiputti Castrenia tuloslistalla reilusti.

Matilda Castrenin kauden avauskierros LPGA Tourin Tournament of Champions -kilpailussa oli 14 ensimmäisen reiän osalta tuloksellisesti hyvää peliä. Kierroksensa Lake Nona -kentän 10. reiältä aloittanut Castren oli siinä vaiheessa komeasti tuloksessa -3.

Kierroksen suunta kuitenkin muuttui, kun hän teki 15. reiällään (kentän 6. reikä, par 3) tuplabogin ja kahdelle viimeiselle reiälle bogit. Ne nostivat suomalaistähden kierrostuloksen lopulta tulokseen 73 (+1).

”Loppu oli harmittava, mutta muuten olen kyllä tyytyväinen. Vähän väsyin siinä kierroksen lopulla, ja jaloissa tuntui, mutta hyvällä mielellä ollaan”, perjantain kierrokselle vähän parempaa loppua toivova Castren kertoi.

Tulos +1 oikeuttaa Castrenin avauskierroksen jälkeen jaettuun 21. sijaan. Tasaisen kilpailun kärjessä on Meksikon Gaby Lopez tuloksella -5. Lopez juhli Tournament of Championsip -kilpailun voittoa 2019.

Castrenin draivipeli oli huipputarkkaa, sillä hän osui yhtä lukuun ottamatta kaikkiin väyliin avauksellaan. Eniten hän antoi kärjelle tasoitusta viheriöillä, kun putteja kertyi torstain kierroksella yhteensä 32 kappaletta. Kärkiviisikon pelaajille – Lopezille, Danielle Kangille, Nelly Kordalle, Ryan O’Toolelle ja Yuka Sasolle (-4) – kirjattiin putteja 28–30 putin väliltä.

Kahden kuukauden kilpailutauolta Orlandoon lentänyt Castren myönsi, että pelin kanssa on vielä vähän hakemista.

”Oli erikoinen kierros. Peli tuntui kyllä todella ruosteiselta, vaikka tein muutaman birdien alkuun. Huomasi hyvin, että oli kauden ensimmäinen kierros, eikä ollut pitkään aikaan pelannut”, Castren myönsi suoraan.

Pro-am-kilpailuna pelattavassa Tournament of Championsissa Castrenin pelikavereina on kaksi amerikkalaista urheilulegendaa, Brian Urlacher ja Ivan Rodriguez. Kolmikolla oli kierroksella lystiä.

”Meillä oli kiva kierros, vaikka lopussa kaikilla meni vähän pieleen. Mutta ei se haittaa”, Castren sanoi.

Castrenin urakka jatkuu perjantaina. Kilpailussa ei ole cutia, joten kaikki pelaajat pääsevät pelaamaan neljä kierrosta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje