Kahdeksan suomalaista ET:n karsinnan kakkosvaiheessa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kahdeksan suomalaista ET:n karsinnan kakkosvaiheessa

Janne Mommolle karsinnan kisapaine on tullut tutuksi.

Ensi kauden European Tour -pelaajat karsitaan marraskuun aikana Espanjassa. Karsinnan kakkosvaihe urakoidaan 7.–10. päivä Las Colinasin, El Salerin, Luminen ja Panoramican kentillä.

Kuuden kierroksen mittainen finaali pelataan PGA Catalunyan kentällä 15.–20. marraskuuta.

Las Colinasissa finaalipaikka tavoittelevat Jaakko Mäkitalo, Teemu Putkonen, Kalle Samooja ja Janne Mommo. Viimeksi mainitulle ET:n karsinnat ovat enemmän kuin tuttu tapahtuma, sillä Mommo on osallistunut karsintaan joka kerta vuodesta 2002 alkaen. Yritys on siis järjestyksessään 13:s – josko maaginen numero tällä kertaa toisi onnea!

”Kyllähän kokemuksesta on monessa mielessä hyötyä, kun on ollut tässä painetilanteessa monta kertaa aikaisemminkin. Mutta kaikille tämä on tärkeä kisa ja paineet on vähän isommat kun normikisassa. Tiedän kuitenkin jo mitä odottaa”, juuri kisakentälle vaimonsa Elina Nummenpään kanssa saapunut Mommo kertoi puhelimissa tiistaina.

”Olimme viikon ajan Luminessa treenaamassa ja Elina tulee kisaan caddiekseni. Kisassa pitää mennä lyönti ja päivä kerrallaan, mitään ylimääräistä ei parane ajatella”, hän jatkaa.

Asian Touria vielä toissa kaudella kiertänyt Jaakko Mäkitalolla on allaan kaksi Challenge Tourin kisaa edeltäviltä viikoilta. Niin ikään AT:lla toissa kaudella pelannut Samooja on onnistunut kuluvalla kaudella pariin otteeseen erinomaisesti, mutta tarvittavaa tasaisuutta hän ei ole esityksiinsä löytänyt.

El Salerin kentällä kolme suomalaista

El Salerin kentällä finaalipaikkaa metsästävät Antti Ahokas, Tapio Pulkkanen ja Henri Satama. Ahokas pelasi kelpo kauden Ecco Tourilla, ollen rahalistalla 19. Nordic Leaguen listalla sijoitus oli 15.

Henri Satama vei puolestaan nimiinsä Finnish Tourin. Kolmesta viime kisasta hän voitti yhden, oli kerran toinen ja kerran kolmas. Vire oli kauden loppua kohden nouseva, ja toivottavasti se kantaa miehen Espanjassa finaaliin asti.

Tapio Pulkkanen ei ole löytänyt kauden aikana parasta peliään, mutta pitkälle lyövän kotkalaisen potentiaali on kaikkien tiedossa.

Viimeistelyharjoitukset Espanjan lämmössä

Luminen kisassa ei suomalaisia nähdä, eikä Panoramicallakaan ole tulessa sinivalkoisista kuin Lauri Ruuska. Velvoitteensa Puolustusvoimia kohtaan kunnialla hoitanut Ruuska sai pelinsä raiteilleen vasta kauden loppupuolella, josta osoituksena Erkko Trophyn voitto.

<a href=Lauri Ruuska lähdössä kohti Erkko Trophyn voittoa.">

Lauri Ruuska lähdössä kohti Erkko Trophyn voittoa.

Ruuska piti pari viikkoa ”huilia” golfista ennen karsintojen käynnistymistä, mutta on hionut kuntoaan itselleen tutuissa ympyröissä Espanjan Aurinkorannikolla.

”Olen ollut reilun viikon verran treenaamassa Aurinkorannikolla, ensin Costa Ballenassa muutaman päivän TimoRauhalan vetämänä, jossa oli myös muita treenaamassa (Ahokas, Samooja, Pulkkanen), lopuksi vielä muutama päivä Fuengirolassa ja Laurossa. Tänään siirryin kisapaikalle ja valmentaja Janne Eskola tuli kädiks”, Ruuska viestitteli alkuviikosta.”Ei mitään kummoista taktiikkaa ole, mutta kun periaatteessa voittoa ei tarvita, niin kohtuullisen varmalla tavalla, mutta omalla rohkealla pelillä mennään”, hän summaa pelin hengen.

Finaaliin etenee karsinnan kakkosvaiheesta 80 pelaajaa. Yksittäisistä kisoista paikan saa noin 25 prosenttia pelaajista. Finaalissa suomalaista nähdään varmuudella European Tourilla tällä kaudella pelanneet Roope Kakko ja Mikko Korhonen.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Onkohan tässä mitään järkeä !! says:

    Hakemuksia 13 samaan työpaikkaan tai samaan opisteklupaikkaan !! Ei hyvälle kuulosta – kannattaisikohan siirtyä oikeisiin töihin tai rangelle nojaamaan rauta-7:n ja toistamaan ”tosihyvä lyönti, jatka samaan malliin”. Ihan sama juttu kun kaikki muutkin PGA:set joiden lupaava tuevaisuus on kaukana takanapäin. Toivottavasti joillain pää kestää ja pääsee koittamaan onneaan ET:lle. Senjälkeenhän se työnteko vasta alkaakin. Yksin on viihdyttävä satoi tai paistoi !! Reisussa oppii paljon !!

  • ?? says:

    Miten opisteklupaikat tähän liittyy? Ehkä parempi siirtyä sinne suomi24-foorumille.