Junioreille uusi huippuluokan kiertue ensi kesänä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Junioreille uusi huippuluokan kiertue ensi kesänä

Gore-Tex PGA Junioor ProAm -kilpailua on järjestetty Ruotsissa jo pitkään. Suomessa kilpailun suojelijoina toimivat suomalaiset huippuammattilaiset.

Gore-Tex PGA Junior ProAm on kilpailumuotona jännittävä ja korostaa seuran omaa valmennustyötä. Kilpailu on neliosainen: seuran oma karsinta, aluekarsinta, Suomen finaali ja kruununa yhteisfinaali Ruotsia vastaan, jossa sinivalkoisia värejä edustaa Suomen finaalin voittanut seurajoukkue.

Kilpailun suojelijoiksi ovat ilmoittautuneet suomalaisista huippupelaajista mm. Mikko Ilonen, Roope Kakko, Mikko Korhonen, Ursula Wikströmja Minea Blomqvist-Kakko.

”Juniorit tarvitsevat lisää toimintaa. PGA Junior ProAm on loistava, uudenlainen tapahtuma junioreille ja heidän valmentajille kohdata toisiaan kilpailun merkeissä. Olen erittäin mielelläni tukemassa tällaista toimintaa”, toteaa Suomen ykköspelaaja Mikko Ilonen.

Kolme junioria ja PGA Pro

Kilpailumuotona Gore-Tex PGA Junior ProAmissa on tasoituksellinen hcp sekä tytöille että pojille. Jokainen kisaan osallistuva seura järjestää karsinnan itsenäisesti annettujen ohjeiden mukaan. Seuran joukkueeseen valitaan paras tyttö ja poika (hcp) sekä parhaan scr-tuloksen tehnyt poika tai tyttö. Joukkueen neljäs jäsen on seuran PGA Pro.

Viidellä alueella pelattaviin aluekarsintoihin voivat seurat lähettää useammankin joukkueen, mutta joukkueessa on oltava mukana PGA Pro.

Suomen finaaliin pääsee kustakin aluekarsinnasta viisi parasta joukkuetta ja Ruotsin finaalissa Suomea edustaa voittajajoukkue.

Suomessa pelattavan finaalien voittajajoukkue kohtaa maaottelussa Ruotsin.

Suomessa pelattavan finaalien voittajajoukkue kohtaa maaottelussa Ruotsin.

”PGA Junior ProAm on loistava formaatti ja on saanut Suomessa erinomaisen vastaanoton, kun olemme kisaa seuroille esitelleet. Ruotsissa kisaa on pelattu jo vuosien ajan ja siitä onkin kasvanut heidän suurin juniorikilpailu. Tämä tavoite on myös Suomen PGA:lla”, toteaa toiminnanjohtaja Teemu Laakso.

Ruotsin PGA:n toimitusjohtaja Mikael Sorling on innoissaan, että suomalaiset lähtevät toteuttamaan vastaavaa kilpailua.

”Olemme vuosia haaveilleet formaatin kansainvälistymistä ja nyt voimme vihdoin järjestää ensimmäisen kansainvälisen finaalin. Tulevaisuudessa saamme varmasti Suomen PGA:n esimerkin innoittamana muitakin maita mukaan”, hehkuttaa Sorling.

Seuroille edullinen

Kilpailun järjestämisestä vastaavat Suomen PGA ja Suomen Golfpiste, jonka vastuulla on yhteistyökumppanien hankkiminen. Päänimikumppani on sama kuin Ruotsissa.

”Gore-Tex on ollut Ruotsissa alusta saakka mukana, joten on luontevaa, että olemme mukana myös Suomessa”, kertoo Raoul Bergman Gorelta.

”Tavoitamme erittäin aktiivisen juniorikohderyhmän sekä heidän vanhempansa. Meiltä löytyy tuotteita golfin lisäksi monenlaiseen harrastamiseen sekä ulkoiluun”, Bergman jatkaa.

Yhteistyökumppanien tuella kilpailuun osallistuminen pyritään tekemään seuroille mahdollisimman edulliseksi. Lopullinen osallistumismaksu on vielä hieman auki, mutta se liikkuu 250-300 euron välillä. Osallistumismaksu sisältää aluekarsinnoissa ja Suomen finaalissa pelit ja ruokailut sekä voittajajoukkueen Ruotsin finaalin matka-, majoitus- ja osallistumiskulut.

”Loppu toiminnasta rahoitetaan yhteistyökumppanien avulla. Kilpailulle toteutetaan mittava viestintä- ja näkyvyyskokonaisuus, jossa isossa roolissa ovat mm. Golflehti, golfpiste.com ja nykyajan malliin myös sosiaaliset mediat”, selvittää Suomen Golfpisteen toimitusjohtaja Sami Markkanen.

Suomen PGA ja Golfpiste työstävät parhaillaan kilpailun aikataulua sekä aluekarsintojen että finaalin pelikenttiä. Tavoitteena on saada mukaan ainakin 60 seuraa eri puolilta Suomea. Pari vuotta sitten Ruotsissa kisaan osallistui 176 joukkuetta 131 seurasta.

Tarkemmat yksityiskohdat kilpailusta kerrotaan ensi vuoden puolella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)