Jordan Spiethin caddiellä 2,1 miljoonan dollarin tulot - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Jordan Spiethin caddiellä 2,1 miljoonan dollarin tulot

Michael Greller ja Jordan Spieth vaihtavat tavanomaista huomattavasti enemmän ajatuksia pelikierroksen aikana. Kuva: Getty Images

Jordan Spieth ja hänen caddiensä Michael Greller osallistuivat päättyneen PGA Tourin kauden aikana yhteensä 25 kilpailuun. Spieth voitti Mastersin, US Openin ja Tour Championshipin lisäksi kaksi muuta kisaa. Top 10 -sijoituksia oli 15. Fedex Cupin ykköstila ja kymmenen miljoonan bonus varmistuvat sunnuntain ykköstilan myötä.

Spieth ansaitsi kauden mittaan Fedex Cup ja Tiger Woodsin kutsukisan voiton myötä yli 23 miljoonaa taalaa. Yhteistyösopimustensa ja menestysten tuottamien bonusten ansiosta Spiethin kokonaistulot ylittävät arvioiden mukaan 50 miljoonaa dollaria.

Pelaajien ja caddien sopimukset eivät ole julkisia. Yleisin käytäntö on se, että caddielle korvataan matkat ja asuminen. Pelaajan ansioista mailapoika kuittaa viisi prosenttia, top 10 -sijoituksesta seitsemän prosenttia ja voitosta kymmenen.

Mikäli Spieth & Gremmer soveltavat tätä mallia, aiemmin opettajana toimineen Gremmerin vuositulot ovat noin 2,1 miljoonaa dollaria edellyttäen, että Spieth antoi myös Fedex Cupin voitosta caddielleen kymmenen prosenttia.

PGA Tourin rahalistalla Gremmer olisi ollut arvioiduilla tuloillaan 39.

Spieth ja Gremmer kilpailevat seuraavan kerran reilun viikon päästä Koreassa käynnistyvässä Presidents Cupissa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Gremmer, tai Kramer, tai Geller says:

    Nopsaan vaihtu miehen nimi kesken uutisen Gremmeriksi. No 1/4 on ihan hyvä prosentti.

  • maikkip2 says:

    Lopettakaa nämä kuka on tienannut mitäkin-otsikot. Ihan iltalehtien lööppien tasoa – ei se mitään mitä joku tekee vaan se, mitä ansaitsee ja vielä muutaman päivän työllä. Media osaa vetää kateellisia suomalaisia kuin pässiä narussa. Nämä jutut leviävät uutisena eteenpäin ja golf saa taas hyvää mainosta. — ei ole Golfliitto ennenkään osannut hoitaa golfin pr-työtä ja Golfpiste jatkaa jo aiemmin valitsemallaan tiellä, ilman uusia vastuita. Suomessa vain formulakuskit, nuo reippaat nuorisolle loistavan esimerkin antavat urheilijat, saavat ansaita miljoonia. Hyvä juttu oli taannoin eräällä oikealla golf-sivustolla, jossa ansiot oli suhteutettu menoihin. Siinä puhuttiin tietysti pelaajista, mutta kertoi hyvin mihin se muutaman kerran vuodessa kohdalle sattunut isompi palkkiosumma häviää.