Jordan Spiethin ahdinko ei ota helpottaakseen - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Jordan Spiethin ahdinko ei ota helpottaakseen

Hyvät neuvot olisivat nyt Jordan Spiethille enemmän kuin tarpeen. Kuva: Getty Images

Tiger Woodsin manttelinperijäksikin aikoinaan povattu Spieth on täysin kadottanut reseptin voittavaan golfiin.

Golf ei ole helppoa millään tasolla, eikä etenkään huipulla, jossa kenenkään on turha tuudittautua olevansa turvassa pelilliseltä ahdingolta. Siitä kun jokainen saa jossain vaiheessa urallaan osansa, toiset useammin, toiset harvemmin.

Piakkoin 27 vuotta täyttävä Jordan Spieth tuli kovalla kohinalla suuren yleisön tietoisuuteen voitettuaan lähes tarkalleen seitsemän vuotta sitten ensimmäisen kilpailunsa PGA Tourilla. Seuraavana vuonna hän ylsi Masters Tournamentissa kakkoseksi ja pelasi syksyllä Ryder Cupissa.

Yhdysvalloissa oltiin varmoja, että PGA Tourille on rantautunut maailman entisen amatööriykkösen muodossa todellinen timantti.

Vuonna 2015 hän tarjoili katetta odotuksille voittamalla Mastersin ja U.S. Openin ohella kolme muuta turnausta, sokerina pohjalla Tour Championship ja FedEx Cupin mestaruus. Maailmanlistan ykköseksi nousseelle nuorukaiselle sateli kasapäin palkintoja ja tunnustuksia. Tähden kotimaassa uskottiin nyt, että Tiger Woods oli saanut uuden manttelinperijän.

Vuosi 2016 toi Spiethille vain kaksi ”tavallista” turnausvoittoa, kunnes seuraavalla kaudella tahti jälleen kiihtyi. Kolmen voiton vuoden kohokohta oli Open Championship, jossa hän värikkäiden vaiheiden jälkeen kampesi lopussa väkisin Matt Kucharin edelle.

Kukaan ei arvannut tuolloin, että uran kolmas major-titteli olisi kolme vuotta myöhemmin edelleen hänen viimeisin voittonsa.

Kun Spieth saavutti vuosina 2013–2017 pienemmätkin kiertueet ja tapahtumat huomioiden 14 voittoa ja 21 muuta top-kolmosta, on hän tämän jälkeen koonnut vain kolme top 3 -sijoitusta, joista tänä vuonna ei ole tullut ainuttakaan.

Pientä valoa tunnelin päässä nähtiin alkuvuodesta, kun hän sijoittui Pebble Beachin kilpailussa yhdeksänneksi ja otti kymmenennen tilan pitkän tauon päättäneessä Charles Schwab Challengessa. Spieth jäi kuitenkin kahdessa seuraavassa kilpailussa sijan 50 huonommalle puolelle, eikä Muirfield Villagessa meneillään oleva kilpailu tuonut enempää helpotusta.

Spieth pelasi Workday Charity Openin toisena päivänä toistamiseen tuloksen 72, ja on jäämässä toisen kerran tämän vuoden puolella pelatuissa kilpailuissa ulos jatkokierroksilta. Kilpailun toinen kierros keskeytyi perjantaina ukkosen uhan ja toistamiseen pimeyden vuoksi, mutta kaksi lyöntiä cut-rajan takana olevan Spiethin karsiutuminen on jo sinetöity.

Texasilaisen vaikeudet alkoivat vuosia sitten lähiputeissa, mutta tällä hetkellä putti on se osa-alue, joka pitää hänet jollain tavalla koossa. Kun avaukset (strokes gained off-the-tee, 168:s) ja lähestymiset (strokes gained approach the green, 150:s) ovat pahasti hakusessa, on tulosta lähtökohtaisesti vaikea rakentaa.

Riittävää tukea ei tule miltään osastolta, sillä maailmanlistalla sijalla 58 oleva Spieth ei mahdu yhdessäkään pelin toimivuutta parhaiten kuvaavassa strokes gained -tilastossa 50:n parhaan joukkoon.

Collin Morikawa (-13) jatkaa Workday Charity Open -kilpailun johdossa kolmen lyönnin erolla perjantaina kisan toistaiseksi kovimman tuloksen (64) pelanneeseen Kevin Streelmaniin ja Justin Thomasiin.

Eurooppalaisista Norjan Viktor Hovland, nykyään Slovakiaa edustava Rory Sabbatini ja Englannin Ian Poulter ovat top-kympissä, 5–6 lyöntiä Morikawaa jäljessä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)