Joonas Granberg luottavaisena Finnish Openiin - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Joonas Granberg luottavaisena Finnish Openiin

Valmiina menestymään. Kaudella 2011 Granberg voitti heinäkuussa Asian Tourin osakilpailun, viikonloppuna on edessä Finnish Open Vuosaaressa. Vierellä valmentaja Timo Rauhala.

Kotimaiset huiput saavat Teho Sport Finnish Openissa tiukan haasteen Nordic Leaguen kärkimiehistä, joista suurin osa on Ruotsista ja Tanskasta.

Kotimaisista kärkinimistä katseet kohdistuvat ensisijaisesti Mikko Korhoseen, Kalle Samoojaan, Jaakko Mäkitaloon sekä Joonas Granbergiin, jotka kiertävät enimmäkseen Challenge Tourilla ja Aasiassa. Amatööreistä mielenkiintoisin on Tapio Pulkkanen, joka voitti samalla kentällä lyöntipelin SM-kisat vajaa vuosi sitten.

Joonas Granbergin päätyöpaikka on Asian Tour, jonne hän kuitenkin palaa vasta syksymmällä. Edellisessä kilpailussaan Audi PGA Championsshipissa Granberg oli toinen heikon avauskierroksen jälkeen. Viime vuonna hän voitti pelaamistaan viidestä kotimaisesta kisasta kaksi ja oli kolmasti kolmas.

”Voittoa lähden toki metsästämään nytkin. Kaiken pitäisi olla kunnossa. Olen ottanut hieman leppoisammin, ehtinyt lomaillakin lyhyissä jaksoissa. syksyllä on taas edessä tiivis kisarupeama. Treenit suoritan Timo Rauhalan vetäminä Kytäjällä, täällä on ylivertaiset puitteet pelaamisen ja harjoitttelun yhdistämiseen”, hän kertoi kisaviikon maanantaina. Granberg on muuttanut Helsinkiin, asuinpaikka löytyy Eirasta.

Vuosaaresta Granbergilla on vain positiivisia muistoja, hän johti kisaa alusta loppuun.

”Karheikot ovat kuulemma nyt huomattavsti pidemmät. Pallo on pidettävä ladulla, se nousee tavanomaistakin tärkeämmäksi tekijäksi”

Suomessa Granberg viihtyy elokuun toiselle puoliskolle asti.

”Kytäjän Challenge Tour-kisa on ohjelmassa, samoin Järviseudun Golfin Kivitippu. Euroopan Tourin ja Asian Tourin yhteiskisa Sveitsissä aloittaa ulkomaiden pelit. Sieltä tie vie Aasiaan. Kaudelle 2013 pyrin kyllä saamaan myös kortin European Tourille”, Granberg suunnittelee.

”Joonas on valmis menestymään isommissakin kehissä. Kehitystä on tapahtunut monella rintamalla” hehkuttaa Timo Rauhala harjoitussession päätteeksi.

Puinen

Puinen keppi on Joonas Granbergin vakiovaruste bägissä rytmin harjoittelua varten.

Teho Sport Finnish Openissa Granberg käynnistää osuutensa torstaina kello 9.10 yhdessä Tanskan Lucas Bjerregaardin ja Ruotsin Christofer Blomstrandin kanssa.

Teemu Tyry

Finnish Open, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje