23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Jonatan Jolkkosen pelit jatkuvat Amateur Championshipissä – ”Pysyin kärsivällisenä”

Jonatan Jolkkonen tavoittelee Dublinissa seuraavaksi paikkaa 16:n joukkoon. Kuva: Joosep Martinson

Seuraavalla kierroksella Jolkkosta odottaa ranskalaisvastustaja.

Ainoana suomalaisena Amateur Championshipin karsintavaiheen selvittänyt Jonatan Jolkkonen aloitti maailman arvostetuimpiin kuuluvan amatöörikisan reikäpelit mallikkaasti.

Jolkkonen kohtasi keskiviikkona avausottelussaan lyöntipeliosuudella kuudenneksi sijoittuneen Caolan Raffertyn ollen irlantilaista numeroin 1/0 parempi.

”Tänään eivät putit uponneet etuysillä oikein millään, mutta löin palloa koko ajan hyvin ja pysyin kärsivällisenä. Se palkittiin sitten lopussa, kun voitin kaksi viimeistä reikää ja sillä koko ottelun”, Jolkkonen sanoi.

Toisella match play -kierroksella Jolkkonen pelaa Ranskan David Ravettoa vastaan. Ottelu alkaa kello 10.51 Suomen aikaa.

”Pallonlyöminen on ollut hyvällä tasolla, niin lähden huomiseen samoilla eväillä kuin tähänkin asti – kärsivällistä peliä.”

Jolkkonen pohdiskeli myös kahden ensimmäisen pelipäivän lyöntipelikierroksia, jotka olivat luonteeltaan erilaisia.

”Ensimmäinen karsintakierros (70) oli hyvää lyömistä ilman sen suurempia ongelmia. Toinen kierros (75) oli sitten vähän vaiherikas, sillä olin kierrosta 12 reiän jälkeen jo kuusi yli parin. Pysyin kärsivällisenä ja sain sieltä viimeiset kuusi reikää kolme alle parin, ja jatkopaikka oli varma.”

Dublinissa käytävässä turnauksessa 32:n parhaan joukkoon eteni Jolkkosen ohella seitsemän muuta pohjoismaalaista – neljä ruotsalaista ja kolme tanskalaista pelaajaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje