Jon Rahm palasi pitkän korpivaelluksen jälkeen voittojen tielle - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Jon Rahm palasi pitkän korpivaelluksen jälkeen voittojen tielle

Jon Rahm tuuletti helpottuneena Mexico Openin voittoa. Kuva: Getty Images

Viimeisen reiän avaus oli kovassa paineessa mutkistaa Rahmin tietä Meksikon kisan voittoon.

Jon Rahm (-17) teki sen, mitä hän on saanut odottaa viime kesäkuun 20. päivästä lähtien: otti voiton golfin pääkiertueella. Rahmin piina päättyi Meksikon Vallartassa käydyssä PGA Tourin kilpailussa, missä hän jätti toisen sijan jakaneet Brandon Wun, Tony Finaun ja Kurt Kitayaman lyönnin päähän.

Rahm lähti Mexico Open at Vidanta -kilpailun kolmanteen päivään kahden lyönnin johdossa. Samassa ryhmässä pelanneet Kitayama ja Cameron Champ tekivät kumpikin kolme birdieä seitsemän ensimmäisen reiän aikana, ja ottivat maailmanlistan kakkosen etumatkan kiinni.

Peli eteni tasaisena, kunnes Rahm upotti Vidanta Vallartan kentän 14. reiällä yli kolmemetrisen birdie-putin. Siitä muodostui kilpailun lopullinen käännekohta, vaikka ero pysyikin maaliin saakka marginaalisena.

Kun kahdeksannella reiällä triplabogin tehnyt Champ putosi kelkan kyydistä, nousivat loistavaa kierrosta pelanneet Wu ja Finau mukaan voittotaisteluun. Wu teki ensin kenttäennätyksen 63 ja Finau sivusi ennätystä hetkeä myöhemmin. Kaksikko sai tovin maalissa odottaa, riittäisikö 15 alle uusintaan.

Viimeisellä reiällä (par 5) Rahmilta vaadittiin par-tulosta välttääkseen playoffin. 18. lyöntipaikalla kysytään lievästi oikealle kaartuvaa avausta, mutta Rahmin draivi päätyi jyrkkään seinämään väyläbunkkerin vasemmalle puolelle − ei kuitenkaan niin ylös, että hänellä olisi ollut ongelmia lyödä pallonsa kohtalaisen hyvästä asennosta väylälle. Kolmas lyönti wedgellä vei pallon viheriön taakse foregriinille, josta Rahm ongelmitta sai pelivälineen kahdella putilla reikään.

”Melkoisen stressaava viikonloppu viimeiseen saakka. En olisi arvannut, kuinka jännittäväksi par-viitosen avaus muodostuisi, mutta sain homman hoidettua”, helpottunut Rahm sanoi.

Ykköstila oli Rahmin, 27, seitsemäs PGA Tourilla ja kaikkiaan 13. pääkiertueilla. Edellisestä U.S. Openista lähtien vailla voittoja ollut espanjalainen on lyönyt palloa laadukkaasti myös tuloksellisesti huonompana aikana, mutta puttipeli on jättänyt runsaasti toivomisen varaa.

Hän on saanut toistuvasti selitellä epäonnistumisiaan viheriöllä, mutta Meksikossa puttaaminen oli huomattavasti parempaa.

Rahm oli ollut ennen kuluvaa viikonvaihdetta kuudesti tilanteessa, jossa hän oli johtanut PGA Tourin kilpailua 54 reiän jälkeen. Näistä vain yksi oli tuonut hänelle voiton. Tosin viime vuoden Memorial Tournament mitä ilmeisimmin olisi ilman koronatartuntaa tuonut Rahmille voiton, sillä hän johti kisaa tuolloin kuudella lyönnillä.

Tony Finaulle otti Meksikossa jälleen yhden lukuisista top 3 -sijoituksistaan. Ykköstiloja jatkuvasti voittokahinoissa olevalle maailmanlistan 18:nnelle on kertynyt vasta kaksi. Myös Finaulla on ollut pitkään vaikeaa puttiensa kanssa, ja hän otti sunnuntaina vasta vuoden ensimmäisen top 10 -sijoituksensa.

Lue seuraavaksi: Pitkään suvantovaiheeseen ajautunut Rahm johtaa, mutta tilastot eivät ole hänen puolellaan

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje