[6][5]

[6][5]

Jon Rahm ei antanut muille sanan sijaa Espanjassa – Mikko Korhosella hyvä taistelupäivä

Jon Rahm otti omansa ja jätti muut nuolemaan näppejään. Kuva: Richard Heathcote/Getty Images

Korhonen kohenteli asemiaan Euroopan kiertueen pistelistalla.

Maailman parhaisiin golfareihin lukeutuva Jon Rahm oli täysin omaa luokkaansa Madridin ET-kilpailussa. PGA Touria päänäyttämönään pitävästä Rahmista tuli ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut puolustamaan edellisen vuoden voittoaan Espanja avoimissa.

Viiden lyönnin johtoasemasta päätöspäivään lähtenyt Rahm jätti heti ensimmäisellä yhdeksiköllä takaa-ajajansa turvallisen etäisyyden päähän. Espanjalainen teki neljännellä reiällä eaglen sekä birdiet rei’ille 7 ja 9. Tämän jälkeen jaossa oli enää kakkossijoja.

Lopulta Rahm pelasi kierroksensa viisi alle parin ja voitti kokonaistuloksella -22. Voitto oli Rahmille kauden kolmas ja toinen Euroopan kiertueella. Huhtikuussa hän juhli PGA Tourin osakilpailun ykköstilaa. Heinäkuussa Rahm valloitti Rolex Seriesiin kuuluvan Irish Openin.

Urallaan 24-vuotias espanjalaistykki on voittanut nyt viisi kertaa Euroopan kiertueella. Niiden lisäksi hänen palkintokaapistaan löytyy kolme voittopokaalia PGA Tourilta. Rahm on saavuttanut ET:n voitot vasta 39 kilpailussa vanhan mantereen kiertueella. Vertailun vuoksi Seve Ballesteroksella kesti samaan 49 kilpailua ja toisella espanjalaisella golflegendalla Jose Maria Olazabalilla 80 kisaa.

Voittojen merkitystä lisää vielä se, että valtaosa Rahmin pelaamista ET-kilpailuista ovat majoreita, WGC-sarjan kisoja tai Rolex Seriesiin lukeutuvia kilpailuja. Rahmin erittäin hyvistä otteista Euroopan kiertueen kilpailuissa kertoo lisäksi se, että hänen yhteenlaskettu tulos näistä kisoista on häkellyttävä -82.

Espanjan avoimien voitollaan Rahm nousi Race to Dubain pistelistan kärkipaikalle.

Espanjalaiset olivat muutenkin vahvoja koko viikon ajan. Rafa Cabrera Bello ja Samuel Del Val kisasivat toisiaan vastaan kilpailun toisesta sijasta aina päätösreiälle saakka. Tässä kapinassa pidemmän korren vei Cabrera Bello, joka teki viisi birdieä viimeiselle kuudelle reiälle.

Adri Arnaus säesti maanmiehiään jakamalla neljättä sijaa. Sergio Garcia kipusi kahdeksanneksi erinomaisella 65 lyönnin kierroksella.

Mikko Korhonen pelasi napakan viimeisen kierroksen tehden neljän birdien lisäksi yhden bogeyn. Hänen lopullinen sijoitus oli 17. Euroopan kiertueen pistelistalla hän kipusi muutaman pykälän ylöspäin sijalle 46.  Sijoittuminen 50 parhaan joukkoon on ollut koko kauden Korhosen tavoitteena, sillä top-50 pelaajat pääsevät osallistumaan kauden finaalikisaan Dubaihin.

Jaettu 17:s sija oli Korhoselle kauden kolmanneksi paras.

”Hyvä päivä, hyvää taistelua. Lyöminen ei ollut ihan parasta, mutta ei huonoakaan. Puttaaminen oli jopa hyvää, sillä osa-alueella syntyi iso parannus eiliseen”, Korhonen sanoi.

Lauantai oli Korhoselle viikon vaisuin päivä. Kaikkina muina päivinä hän onnistui alittamaan parin.

”Eilen harmitti isosti, mutta toki kärjen tuntumassa pelaaminen on haastavampaa kuin tallata kastetta yksin. Tämä oli jo lähellä ehjää kisaa, vaikka parannettavaa vielä jäikin. Tämä tulos ei vielä ihan tyydytä, mutta on tämä askel eteenpäin.”

Viikon päästä ET jatkuu Italiassa. Starttiviivalla ovat Korhosen lisäksi muutkin kiertueen suomalaiset Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen ja Kim Koivu.