26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Joko on Luke Donaldin vuoro?

Masters jäi Donaldin kohdalla kaksipäiväiseksi. Pasmoja sotki jo avauskierroksella otettu kahden lyönnin rangaistus. Kuva: Getty Images.

PGA Tour jatkuu täydellä höyryllä Master-hälyn tauottua. Torstaina käynnistyvä RBC Heritage pelataan AT Harbour Town Golf Clubilla Etelä-Carolinassa. Merenrannassa sijaitsevalla kentällä tuuli näyttelee suurta roolia.

Moni kiertueen kärkinimistä jättää koitoksen väliin ja keskittyy palautumaan Masterista. Palkintopottikin on PGA Tourille maltillinen 5,8 miljoonaa dollaria.

Mukana ovat kuitenkin muun muassa Matt Kuchar, Zach Johnson, Jim Furyk, Jordan Spieth, Ernie Els ja voittoa puolustava Graeme McDowell.

Vaikka Mastersissa ällistyttävän hyvin pelannutta Jordan Spiethiä on vaikea sivuuttaa, lähtee suosikkina kentälle monen papereissa yllättäen Luke Donald.

Englantilainen karsiutui Mastersissa lyönnillä, hän sai torstaina kahden lyönnin rangaistuksen kosketettuaan mailalla bunkkeria ennen lyömistä, mutta ennen sitä hän sijoittui neljässä viime kisassaan kahdesti top 10:n ja kahdesti 25 parhaan joukkoon.

RBC Heritagessa hän on poikkeuksetta ollut vakuuttava; viidellä viime yrittämällä Donald on yltänyt kolmen parhaan joukkoon neljästi. Donald avaa kilpailun samassa ryhmässä Zach Johnsonin ja Harris Englishin kanssa.

Harbour Town Golf Links -kentällä avainasemassa on lyöntipituuden sijaan tarkkuus. Donald lyö parhaimmillansa loistavia lähestymisiä ja puttaa erinomaisesti. Motivaatiokin lienee poikkeuksellisen hyvä, niin lähellä hän on kilpailun voittamista useaan otteeseen päässyt. Joko tänä vuonna tulisi täysosuma?

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje