Joko nyt olisi Donaldin vuoro? - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Joko nyt olisi Donaldin vuoro?

Luke Donald ja caddie John McLaren keskustelivat hyväntuulisina Harbour Townin kentän 16. lyöntipaikalla. Kuva: © Getty Images

Eaglen ja kuusi birdietä tehnyt Luke Donald (-8) pyyhälsi lauantaina Etelä-Carolinassa pelattavan PGA Tourin kisan kärkeen. Britti iski turnauksen kolmannella kierroksella tuloksen 66, ollen kakkoseksi kiivennyttä John Huh’ia kaksi lyöntiä edellä.

Donaldin viisi edellistä visiittiä Hilton Headin saarella ovat olleet onnistuneita – vain voitto on jäänyt puuttumaan. Joukkoon mahtuu neljä Top 3 -sijoitusta, jackpotin oltua lähimpänä vuonna 2011. Tuolloin Donald kärsi Brandt Snedekerille tappion uusinnassa.

”Jos pystyn pelaamaan yhtä rentoutuneena ja luottavaisena kuin tänään, istun täällä toivottavasti voittajana huomenna”, Donald sanoi lehdistölle.

Tällaisia lausuntoja häneltä ei ole vähään aikaan kuultu.

Menetettyään paikkansa maailmanlistan ykkösenä, on Donaldin paluu terävimpään kärkeen sujunut odotettua hitaammin. Viimeisin viidestä USA:n maaperällä saavutetusta voitosta on kahden vuoden takaa, eikä ET:n tilastokaan näytä paljon lohdullisemmalta.

Kauden paras saavutus on Valspar Championshipin neljäs tila, Mastersissa Donald lensi laulukuoroon 36 reiän jälkeen.

”En silti koe että pelini olisi muuttunut paljon huonommaksi”, World Rankingilla sijalla 29 majaileva pelaaja mietti.

Donald ei ole erityisen pitkälyöntinen, mutta Harbour Town Golf Linksin layout sopii hänen silmäänsä: ”Jos missaat täällä viheriön, lähipelisi on oltava laadukasta. Ilman muuta sellainen kenttä, joka istuu minun pelityyliini.”

Charl Schwartzel, Jim Furyk, Ben Martin ja Nicholas Thompson jakavat kolmatta sijaa, kolmen lyönnin päässä kärjestä.

Thompsonin pikkusisko Lexi voitti aiemmin tässä kuussa pelatun Kraft Nabisco Championshipin, joka on yksi naisten major-turnauksista.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje