Joko Marcus Kinhult lunastaa ruotsalaisten odotukset? - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Joko Marcus Kinhult lunastaa ruotsalaisten odotukset?

Marcus Kinhultin katse on ollut Southportissa tuima. Sunnuntaina selviää onko siinä tarpeeksi myös voiton kiiltoa. Kuva: Getty Images

Länsinaapurin suurimman huippulupauksen tie Euroopan kiertueella on ollut tänä vuonna ohdakkeinen.

Marcus Kinhultille (-14) on avautunut mainio tilaisuus taistella uransa ensimmäisestä voitosta Euroopan kiertueella. Ruotsalainen pelasi Southportissa meneillään olevan British Mastersin tuulisella kolmannella kierroksella tuloksen 68, ja nousi kisan jaetulle paalupaikalle Matt Wallacen seuraksi.

Hän teki päivän ensimmäisen boginsa − oltuaan kierrostaan neljä alle − 13. reiällä, jonka kuittasi välittömästi birdiellä. Tätä seurasi tuplabogey, mutta sekään ei sekoittanut Kinhultin kuvioita, hänen iskettyä heti perään kaksi birdieä.

Kinhultista on kohistu länsinaapurissa pitkään. Hän nousi isoihin otsikoihin kaudella 2015 johdettuaan 18-vuotiaana amatöörinä kotimaansa ET-kilpailua Nordea Mastersia 36 reiän jälkeen. Loppu ei ollut kuitenkaan yhtä hohdokas ja käteen jäi 33. sija.

Kinhult kaavaili lähtevänsä opiskelemaan ja pelaamaan yliopistogolfia Yhdysvaltoihin, mutta suunnitelmat muuttuivat marraskuussa 2015 karsintafinaalissa saadun ET-kortin myötä.

Kaudesta pääkiertueella muodostui ranskalainen visiitti. Paluu ET:lle tapahtui parin vuoden tauon jälkeen kaudeksi 2018, joka toi yhden top 3 – ja kaksi top 5 -sijoitusta. Kuluva kausi on sen sijaan ollut Kinhultille vaikea, sillä seitsemästä turnauksesta peräti kuusi on päättynyt karsiutumiseen.

Seitsemän vuotta vanhempi Matt Wallace kamppailee sunnuntaina viidennestä ET-voitostaan. Hän löi läpi itsensä toden teolla viime kaudella, joka tuotti peräti kolme ykköstilaa.

Skotlantilaiset Richie Ramsay (-12) ja Robert MacIntyre (-11) sekä turnauksen isäntä Tommy Fleetwood (-11) täydentävät kärkiviisikon.

Kalle Samooja, Kim Koivu ja Tapio Pulkkanen karsiutuivat Hillside Golf Clubilla pelattavan kilpailun jatkokierroksilta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje