Joko Luke Donald palaa voittokantaan? - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Joko Luke Donald palaa voittokantaan?

Luke Donald ei ole voittanut pääkiertueilla pariin vuoteen. Kuva: Getty Images

Kuten style="font-weight: bold;">Tiger Woods viimeisimmässä Golf World -lehdessä totesi, ”Kun Florida Swing käynnistyy, tähtäin on tiukasti siinä yhdessä huhtikuun viikossa.”

Ennen odotettua, kauden ensimmäistä majoria, huhtikuun 10.–13. pelattavaa The Mastersia, pelataan PGA Tourilla kuitenkin vielä neljä kilpailua. Seuraavaksi vuorossa on täksi kaudeksi nimen Valspar Championship saanut kilpailu Copperheadin kentällä.

Viime vuonna kisa kulki nimellä Tampa Bay Championship ja vuosina 2009–2012 nimellä Transitions Championship.

Florida Swingin muiden kisojen varjoon jäävässä koitoksessa ei nähdä mukana kaikkia huippuja. Eräs kisan mielenkiintoisimmista pelaajista, ja yllättäen jopa suurimmista suosikeista, on entinen maailmanlistan ykkönen Luke Donald, joka on hiljalleen tekemässä uutta tulemista.

Kuun vaihteessa pelatussa Honda Classicissa englantilainen oli kahdeksas ja viikko sitten Cadillac Championshipissä Donald pelasi kolme erinomaista kierrosta. Menestyshaaveet kuitenkin kuihtuivat toisen päivän katastrofaaliseen 82 lyönnin kierrokseen ja lopulta sijoitus oli 25.

Copperheadissa Donald on viime vuosina viihtynyt. Kolmessa viime koitoksessa tuloksena on voitto ja kaksi sijoitusta kisan kuuden parhaan joukossa.

PGA Tourilla Donaldin viimeisin voitto on kahden vuoden takaa samaisesta Transitions Championshipistä.

Laskuissa kannattaa pitää mukana myös Jim Furyk, joka on menestynyt Copperheadissa poikkeuksellisen hyvin. Hän voitti kisan vuonna 2010.

Innisbrook Resortin Copperhead-kenttä on suhteellisen hankala. Sillä on paljon vettä sekä dog leg ja jopa tupla dog leg -väyliä.

Kisassa jaetaan palkintorahaa 5,7 miljoonaa dollaria. Kisan voittoa puolustaa Kevin Streelman.

Katso Luke Donaldin ratkaisulyönti kahden vuoden takaisessa kilpailussa.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje