Joko kiusallisen tilaston kärkinimen järjetön odotus päättyy sunnuntaina? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Joko kiusallisen tilaston kärkinimen järjetön odotus päättyy sunnuntaina?

Cameron Tringale on 11 vuotta jahdannut avausvoittoaan PGA Tourilla. Kuva: Getty Images

Cameron Tringale on saavuttanut urallaan tolkuttoman määrän taaloja. Voitot vain ovat kerta toisensa jälkeen valuneet PGA Tourilla hänen käsistään.

Cameron Tringale (-17) oli rautaisessa vedossa lauantaina Country Club of Jacksonin kentällä Mississippissä jatkuneessa PGA Tourin kilpailussa. Hän pelasi Sanderson Farms Championshipin kolmannella kierroksella tuloksen 62 nousten jaetulle kakkospaikalle lyönnin päähän alusta asti paalulla viihtyneestä Sahith Theegalasta.

Päivän kovimman tuloksen pelanneelle Tringalelle ei kirjattu yhtään paria huonompaa reikätulosta. Eagleja syntyi kaksi ja birdiejä hän tehtaili kuusi kappaletta.

Tringale on tuttu nimi tuloslistojen kärkipäästä ja kärjestäkin, mutta voitot ovat toistuvasti karanneet ratkaisevalla hetkellä hänen ulottumattomiin. Yrityksiä on ollut riittävästi, sillä 34-vuotias kalifornialainen on pelannut PGA Tourilla toistakymmentä vuotta.

Matkan varrella on tullut paljon hyviä sijoituksia, ja hänen uratienestinsä lähentelevät jo 15:ttä miljoonaa dollaria. Tringalen kilpailuansiot ovat kautta aikain suuremmat kuin kenelläkään toisella PGA Tourilla ilman voittoa olevalla tai jääneellä pelaajalla.

Tässä tilastossa hän ohitti Englannin Brian Davisin maaliskuussa sijoituttuaan Tampan turnauksessa kolmanneksi.

Aivan kokonaan ilman voittoa ei Tringale ole ammattilaisurallaan jäänyt. Hän ylsi joulukuussa 2014 PGA Tourin epäviralliseen ohjelmaan kuuluneen parikilpailun, Franklin Templeton Shootoutin ykköseksi yhdessä Jason Dayn kanssa.

Voitto olisi sunnuntaina tarjolla useammallekin ensikertalaiselle, sillä kärkiseitsikossa vain Sam Burns on saavuttanut yhden ykköstilan Yhdysvaltain kiertueella.

Skotlannin Russell Knox ja Saksan Stephan Jäger jakavat parhaina eurooppalaisina 16. sijaa, viisi lyöntiä kärjestä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje