[11][15]

[11][15]

Johnson ylivoimainen Hawaijilla

Dustin Johnson aloitti kautensa vahvasti. Viiidessä viimeisessä virallisessa PGA Tourin kisassa heikoin sijoitus on kymmenes. Ryder Cupissa Johnson voitti kaikki ottelunsa. © Getty Images

Dustin Johnson piti helponoloisesti nyörit hallussaan Kapaluan Plantation Coursella tiistain finaalikierroksella. Kolmen lyönnin johto kasvoi lopulta neljään, vaikka Johnson löi kaksi avauksistaan luonnonsuojelualueille. Koko kisassa hän on oli heikoin väyläosumissa (51 %), mutta toinen viheriöhin osumisessa ( 88,9 %).

”Hän on kentällä varsin rohkea, peloton. Tehtyään 13:lla tuplan huonon avauksen jälkeen, useimmat olisivat kaivaneet seuraavaan avaukseen rautaa. Dustin kaivoi kuitenkin bägistään draiverin, teki eaglen ja peli ratkesi käytännössä siiihen”, suitsutti toiseksi jäänyt Steve Stricker 28-vuotiasta Johnsonia.

Voittonsa myötä Dustin Johnson nousi taas ykköseksi alle 30-vuotiaiden pelaajien listalla. Hänellä on seitsemän ykkköstilaa, Rory McIlroy jäi ainakin hetkellisesti kakkoseksi (6), Seuraavat ovatkin reilusti takana Anthony Kim (3), Webb Simpson (3), Keegan Bradley (3).

Steve

Steve Stricker pitää voittajien kisan jälkeen tauko helmikuussa käytäviin reikäpelimestaruuksiin, jotka hän voitti 2000-luvun alussa Australiassa &copy Getty Images

Johnsonin ja suuren yleisön mielissä ovat kirkkaina hänen läheltä piti mahdollisuutensa majoreissa. Näistä kirvelevinä ovat mielissä PGA Championships 2009, jolloin Johnson menetti paikan uusinnassa pistettyään bunkkeriksi vahingossa mailansa pallon taakse, sekä US Openin romahdus johtopaikalta 2010. Helppo veikkaus on, että Johnson tulee seuraavien vuosien aikana kärkkymään useastikin ensimmäistä ison kisan voittoaan.

Huyndai Tournament of Champions kisan kolmesta eurooppalaisesta paras oli Carl Petterssson (8.) PGA Tour jatkuu jo torstaina Sony Openilla, johon myös Johnson osallistuu.

Teemu Tyry

Maanantai:

Kauden avauskilpailu Hawaijilla käynnistyi kolme päivää myöhässä. Tuuli tyyntyi maanantaiksi ja 30 vuoden 2012 voittajaa aloittivat 36 reiän päiväurakkansa. Kapalua Resortiin jo viikkoa ennen kisan alkuperäistä aloituspäivää saapunut Dustin Johnson otti komennon toisella kierroksella. Aamupäivällä hän sai tuloksekseen 69, toisella 66.

28-vuotias Johnson teki oletettavasti Tourin ennätyksen yhden päivän eagleyrityksissä päivän aikana. Niitä kertyi 36 reiän aikana yhteensä seitsemän. Iltapäiväkierroksella Johnson karkasi muilta tehtyään seitsemän reiän jaksoon neljä birdietä ja päätösväylällä eaglen.

”Pelini on ollut varsin hyvässä kunnossa. Halusin testata uusia varusteitani huolella myös kentällä, siksi lensin Hawaijille tavanomaista aiemmin,” Johnson kertoi kierroksen jälkeen.

Hänellä on kolmen lyönnin johto Steve Strickeriin(-8). Voittoa mielivät vielä varmasti myös major-voittajat Bubba Watson (-7) ja Keegan Bradley (-6), sekä Fedex Cupin ykkönen Brandt Snedeker (-6).

Johnson pelasi kaudella 2012 vahvasti, vaikka kauden katkaisi kolmen kuukauden ajaksi keväällä loukkaantuminen. Hän voitti kesäkuussa yhden kilpailun, sijoittui kaikissa Fedex Cupin neljässä finaalikisassa kymmenen joukkoon, sekä voitti Ryder Cupissa kaikki pelaamansa kolme peliä.

Kolmen lyönnin johto Huyndai Tournament of Champions kisassa on vahva pohja uran seitsemännelle PGA Tourin voitolle. Tämä toisi tilastoihin jo kuudennen perättäisen kauden jollon Johnsonin nimen perään on liitetty voitto. Vastaavaa sarjaa on uransa ensimmäisiltä vuosilta esittää viimeisten vuosikymmenten aikana esittää vain Tiger Woodsilla.