Jimenez paras Espanjan avoimissa – Korhonen 15:s - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Jimenez paras Espanjan avoimissa - Korhonen 15:s

Miguel Angel Jimenez on vielä 50-vuotiaanakin täyttä rautaa. Tuoretta voittajaa ensimmäisenä onnittelemassa caddie Clifford Botha. Kuva: © Getty Images

<a href=Mikko Korhonen voi olla pienistä kommeluksista huolimatta varsin tyytyväinen panokseensa Gironan turnauksessa. Kuva: &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/05/14051820112140.jpg" width="505">

Mikko Korhonen voi olla pienistä kommeluksista huolimatta varsin tyytyväinen panokseensa Gironan turnauksessa. Kuva: &copy Getty Images

Mikko Korhonen (+1) päätyi Gironassa pelatussa Open de Espana -turnauksessa sijalle 15. Hän pelasi päätöspäivänä tuloksen 73, mutta kierros jätti hieman jossiteltavaa; epäonnekas pomppu neljännellä reiällä saattoi viedä Korhoselta paikan kärkikymmeniköstä.

Korhonen sai vielä myöhemmin juonen päästä kiinni pelaten kymmenen viimeistä reikää kaksi alle. Bogi nelosella olisi saattanut nostaa hänet tuloslistalla jopa kuudenneksi…

”Päivä oli erinomainen nelosreikää lukuun ottamatta. Par-nelosella kolmas lyöntini osui lennossa tankoon, ja pomppi siitä epäonnekkaasti vesiesteeseen. Tuloillaan ollut par tai bogey muuttui hetkessä triplaksi”, Korhonen harmitteli.

Lopputuloksen 289 (+1) pelasivat myös mm. Paul Lawrie, Alexander Noren, Sergio Garcia sekä Korhosen kanssa päätöskierroksella pelannut Ryder Cup -kapteeni Paul McGinley.

Korhonen kuittasi turnauksesta palkintorahaa 18 917 euroa; tienesti on hänelle kauden suurin.

Turnauksen voiton vei värikkäiden vaiheiden jälkeen Miguel Angel Jimenez. Kyseessä oli Jimenezin pitkän uran ensimmäinen ykköstila Espanjan avoimissa.

Jimenez, Richard Green sekä kisan superyllättäjä Thomas Pieters pelasivat neljä kierrosta tasatulokseen 284 (-4).

Vielä sisääntulon puoliväliin tullessa Green näytti olevan vahvin ehdokas kisan voittajaksi, mutta 14. reiän tripla hidasti hänen vauhtiaan. Aussi teki seuravalla birdien, ja saldo neljä alle riitti kuin riittikin uusintaan.

Pieters oli sortua alun hermoiluun. Hän teki ulosmenossa neljä bogia ja yhden lisää 14:llä. Tässä vaiheessa moni uskoi nuoren belgialaisen jo taipuneen, mutta 15. reiän eagle nosti hänet uudestaan pinnalle. Jimenez pelasi viimeiset 12 reikää kolme yli, mutta hän pohjusti paikkansa kärkikamppailuun finaalikierroksen ensimmäisen kolmanneksen aikana.

Uusinnassa paremmuuden selvittämiseen riitti yksi reikä, jolla Jimenez teki parin haastajiensa bogia vastaan. Pietersin parimetrinen par-putti teki ison kierähdyksen reiän ympärillä, ja hän sai heti kokea uusinnan raadollisuuden.

Voitto oli edelleen melkoisessa myötätuulessa porskuttavalle Jimenezille jo 21:s ET:llä; näistä 14 on tullut sen jälkeen, kun hän täytti 40 vuotta. Jimenez rikkoi samalla viime joulukuussa tekemänsä ennätyksen kaikkien aikojen vanhimpana voittajana Euroopan kiertueella. Espanjalainen täytti tammikuun alussa 50 vuotta.

Vastikään avioitunut Jimenez juhli myös kuukausi sitten voittoa, ensimmäisessä USA:n Champions Tourilla pelaamassaan kilpailussa. ”Mekaanikko” vahvisti jälleen sunnuntaina, että hänen suurin tavoitteensa tällä kaudella on päästä Euroopan joukkueeseen syksyllä pelattavassa Ryder Cupissa. Hän nousi sunnuntaina ET:n rahalistalla viidennelle tilalle.

Kilpailun jälkeisessä haastattelussa esitettyyn kysymykseen, missä hänen menestyksensä salaisuus on, Jimenez vastasi pilke silmäkulmassa: ”Minulla ei ole salaisuuksia. Tarvitsen menestykseen vain hyvää ruokaa, hyvää punaviiniä, hyvän sikarin ja vähän harjoitusta.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje