Jessica Korda säväytti Australiassa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Jessica Korda säväytti Australiassa

Jessica Kordalla oli 74 reiän urakan jälkeen vielä puhtia loikkia voittopokaalin ylitse Melbournessa © Getty Images

LPGA pyörähti käyntiin upealla tavalla. Jessica Korda teki jättiyllätyksen kukistamalla suuren osan Tourin tähdistä. Voitto oli uusinnan ensimmäisellä reiällä livetä käsistä, Brittany Lincicome kuitenkin missasi alle metrisen birdieputtinsa. Korda onnistui omassa yrityksessään toisella viheriöllä ja kuittasi 165.000 dollarin arvoisen ykköstilan.

Kakkostilan jakoivat Lincicomen ohella Stacy Lewis, Julieta Granada, So Yeon Ryu ja Hee Kyung Seo. Maailmanlistan ykkönen Yani Tseng jäi huipputasaisessa kisassa kahden lyönnin päähän, peräti 17 pelaajaa oli neljän lyönnin sisällä.

Voitto nostaa Kordan maailmanlistalla 30:ksi nykyiseltä 285:lta sijalta ja avaa tietysti portit kaikkiin isoihin tapahtumiin. Hän on 72 reiän kisoissa kaikkien aikojen neljänneksi nuorin ykkönen.

Brittany

Brittany Lincicomen 90 senttinen voittoputti kierähti ohi Royal Melbournen-kentällä ensimmäisellä uusintareiällä &copy Getty Images.

Merkityksellistä on sekin,että Natalie Gulbisin jälkeen Jessica Korda on toinen pelaaja, jonka sukujuuret menevät entisen itäblokin puolelle. Kordan isä Petr edusti sekä Tsekkoslovakiaa että Tsekkiä ollessaan tenniksessä maailman huippuja. Hän voitti mm. Australian Openin ja oli hetken maailmanlistan ykkönen. Saman tavoitteen on itselleen asettanut Jessica Korda. Korda oli junioriaikoinaan ykkösketjua, hän edusti USA:ta jo 2009 juniorien Soheim Cupissa. LPGA Tourille Korda tuli karsintojen kautta syksyllä 2010. Päättynyt vuosi ei ihmeitä antanut, pelaamissaan 15:ssa kisassa paras sijoitus oli 19:s, karsiutumisia kertyi kauden mittaan seitsemän.

LPGA Tourin kautta 2012 voi ennakoida hyvinkin värikkääks ja tasaiseksi ja vaikeasti ennakoitavaksi. Yani Tsengilla riittää haastajia. Korda ja nyt 24:ksi jätetty Lexi Thompson ovat esityksillään pumpanneet melkoisesti odotuksia ja virtaa kiertueelle, jonka seuraavat kisat pelataan Thaimaassa ja Singaporessa tulevina viikonloppuina.

Minea Blomqvist pelaa seuraavan kerran maaliskuun puolivälissä Arizonassa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje