Jenkit perustivat työryhmän Ryder Cupin voitto tähtäimessään - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Jenkit perustivat työryhmän Ryder Cupin voitto tähtäimessään

Phil Mickelson ja Tiger Woods ovat mukana työryhmässä, joka yrittää kääntää USA:n Ryder Cup -historian suunnan. Kuva: Getty Images

Tappio Gleaneaglesissa pelatussa Ryder Cupissa tuntuu muodostuneen Yhdysvalloissa suuremmaksi asiaksi kuin arvata saattaa. Kisan jälkeen otsikot täyttyivät Phil Mickelsonin kritiikistä kapteeni Tom Watsonia kohtaan ja viime viikolla on kirjoiteltu siitä, miten Watson otti kuin ottikin tappiosta viimein syyt niskoilleen.

Pelkästään menneellä mässäily ei kuitenkaan jenkeille riitä. Yhdysvaltojen PGA perusti nimittäin erityisen ryhmän, jonka tehtävänä on tutkia, miten isännät nousevat voittoon seuraavassa maanosien välisessä mittelössä vuonna 2016.

Ryhmä kiinnittää huomiota mm. siihen, miten kapteeni tulisi valita, keitä joukkueeseen pitäisi ottaa villeillä korteilla ja miten valmistautuminen saataisiin vietyä läpi parhaalla mahdollisella tavalla.

Yhdysvalloissa uskotaan <a href=Rickie Fowlerin olevan kantava voima maan Ryder Cup -joukkueessa tulevaisuudessa. Kuva Getty Images.">

Yhdysvalloissa uskotaan Rickie Fowlerin olevan kantava voima maan Ryder Cup -joukkueessa tulevaisuudessa. Kuva Getty Images.

Työryhmään on nimetty 11 jäsentä. Ryder Cup -voittoon muovataan viisasten kiveä Phil Mickelsonin, Tiger Woodsin, Jim Furykin, Steve Strickerin ja Rickie Fowlerin opein. Lisäksi mukana on PGA of American presidentti Derek Sprague, järjestön toimitusjohtaja Pete Bevacqua ja sihteeri Paul Levy.

Entisistä Ryder Cup -kapteeneista delegaatiossa istuvat Raymond Floyd, Tom Lehman ja Davis Love III.

Mukaan pyydettiin myös Paul Azingeria, joka johdatti USA:n sen viimeisimpään Ryder Cup -voittoon vuonna 2008. Azinger kuitenkin kieltäytyi kunniasta.

”Tämä on iso askel PGA:lta kohti Ryder Cupin voittoa. Kilpailu on erittäin tärkeä kaikille pelaajille, joilla on kunnia edustaa maataan. Olen innolla mukana tässä ryhmässä”, Tiger Woods sanoi.

Pessimistisimmät äänenpainot ovat muistuttaneet, että Woodsin, Mickelsonin, Furykin ja Floydin mukana ryhmään kyllä saatiin kokemusta Ryder Cupista, etenkin häviämisestä. Nelikolla kun on vyöllään 68 hävittyä ottelua kyseisessä kilpailussa.

Uutta sukupolvea delegaatiossa edustaa Rickie Fowler – joka ei ole voittanut Ryder Cupissa yhtäkään ottelua.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje