3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Jatkuvatko Kaymerin juhlat Kölnissä?

Saksalaiset odottavat Martin Kaymerilta menestystä Kölnin turnauksessa. Kuva: © Getty Images

Euroopan kiertue jatkuu tällä viikolla Saksassa pelattavan BMW International Open -turnauksen merkeissä. Kisan osallistujaluettelo on vahva, sillä viivalle ovat asettumassa muun muassa Thomas Björn, Victor Dubuisson, Sergio Garcia, Mikko Ilonen, Martin Kaymer, Miguel Angel Jimenez sekä Henrik Stenson.

Suomalaisittain katseet kääntyvät Mikko Iloseen, joka otti sunnuntaina uransa makeimman voiton Irlannin Corkissa. Ilonen esitti Irish Openissa sen verran vakuuttavia otteita pelin kaikilla osa-alueilla, että häneltä voi jälleen odottaa menestystä. Oma lukunsa on, kuinka maailmanlistalla sijalle 51 kiivennyt Ilonen pystyy latautumaan muutaman välipäivän jälkeen uuteen taisteluun.

Lahtelainen ei pelannut vuodentakaista Saksan turnausta. Mikko Korhonen oli 68:s, Peter Erofejeff karsiutui. Ilosen ja Korhosen lisäksi suomalaisista Kölnin kisaan starttaa Roope Kakko, joka jäi Irlannin avoimissa niukasti Top 20:n ulkopuolelle.

Ilonen löytyy ET:n rahalistalla sijalta 11, sunnuntaina 100 000 euron kausiansiorajan rikkonut Kakko on 115:s ja Korhonen 149:s.

Kisa-areena Golf Club Gut Lärchenhof on Jack Nicklausin suunnittelema kenttä, jossa vesiesteistä ei ole pulaa. Tästä syystä lähestymiset nousevat Gut Lärchenhofilla arvoon arvaamattomaan. Isojen automerkkien sponsoroimat kilpailut ovat klubille tuttuja, sillä Mercedez-Benz Championship pelattiin Kölnissä kymmenen kertaa vuosina 1999-2009.

Kotiyleisö saa samalla mahdollisuuden onnitella ja kiittää U.S. Openin voittanutta Martin Kaymeria, jolle on luvassa varauksetonta tukea lehtereiltä. BMW International Openin vuonna 2008 voittanut Kaymer tuntee tämä viikon kentän kuin omat taskunsa, sillä hänellä on kotikaupungistaan Düsseldorfista ajomatkaa Gut Lärchenhofiin vain 20 minuuttia.

Turnauksen historia juontaa juurensa vuoteen 1989, jolloin David Feherty korjasi isoimman potin Fred Couplesin nenän edestä. Sittemmin kisan voittajien joukkoon ovat liittyneet muun muassa Paul Azinger (kahdesti), Sandy Lyle, Colin Montgomerie, Lee Westwood, Kaymer sekä Henrik Stenson.

Vuoden 2013 turnauksessa Ernie Els päihitti Thomas Björnin yhdellä lyönnillä. Eteläafrikkalainen ei ole puolustamassa voittoaan Kölnissä.

Kärkinimien ohella esiin voidaan nostaa ainakin Danny Willett, Chris Wood ja Rafael Cabrera-Bello. Ilosen kanssa Irlannin avointen finaalikierroksella pelannut Willett esitti viime viikonvaihteessa hyvää peliä ollen lopulta kolmas. Hän myös riisti Ilosen torstaina tekemän kenttäennätyksen kaksi päivää myöhemmin. Willett voitti samalla kentällä pelatun BMW International Openin vuonna 2012.

Wood oli Willettin voittamassa kilpailussa kolmas. Hänen nousukunnostaan kertoo neljä Top 25 -sijoitusta viiden viimeisen turnauksen sisällä. Cabrera-Bello on missannut tällä kaudella vain yhden cutin, ja plakkarissa on viisi sijoitusta kymmenen joukkoon. Espanjalaisen rahkeet riittävät mihin tahansa hyvän päivän tullen.

Lähde: ET

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje