Jatkuuko tuttu komento Kaliforniassa? - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Jatkuuko tuttu komento Kaliforniassa?

Kotiyleisö asettaa suuret odotukset Stacy Lewis'in harteille. Kuva: All Over Press

Golfin ensimmäinen major-turnaus kaudella 2013 pelataan tällä viikolla Kaliforniassa. Kyseessä on torstaina käynnistyvä Kraft Nabisco Championship, joka kokoaa lajin kaikki eturivin naispelaajat Mission Hills Country Clubille. Turnauksen viimevuotista voittoa puolustaa Korean Sun YoungYoo.

Mission Hills on LPGA-standardin mukaisesti pitkä kenttä, sillä näyttävällä kilpa-areenalla on mittaa 6126 metriä. Neljä par-kolmosta ja neljän par-viitosta sisältävän kentän ratkaisureiästä käy sopivasti 18, jossa pelaaja joutuu tilanteesta riippuen tekemään päätöksiä riskin rajamailla.

Viheriö on mahdollista tavoittaa eaglen kuva silmissä kahdella, mutta veteen tai bunkkeriin mennyt toinen lyönti saattaa merkitä aivan toisenlaista reikätulosta…Vuoden 2009 turnauksessa riskinotto kannatti, sillä kahdella griinille ylettynyt Brittany Lincicome teki eaglen, ja voitti koko turnauksen.

Lukuisia vesiesteitä ja bunkkereita sisältävä kenttä väijyy epätarkkoja avauksia. Myös usein tuulisella seudulla saattaa olla oma osuutensa tulostasoon; viime vuosina vain harvat ovat alittaneet neljän kierroksen parin kaksinumeroisilla luvuilla.

Amerikkalaisilla on tällä viikolla paljon näytettävää kotiyleisölleen, sillä seitsemän edellistä major-voittoa on mennyt aasialaisille. USA:n vahvin valttikortti on maailmanlistan ykköseksi noussut Stacy Lewis, joka voitti Kraft Nabiscon kaksi vuotta sitten. Lewis pelaa kisan kaksi ensimmäistä kierrosta I.K. Kimin kanssa.

Kim oli lähellä jättipottia vuodentakaisessa kisassa, sillä hän missasi finaalikierroksen viimeisellä reiällä lyhyen voittoputin. Sun Young Yoo korjasi voiton uusinnassa.

Täynnä mielenkiintoisia nimiä olevassa turnauksessa huomionsa saa myös 15-vuotias amatöörisensaatio Lydia Ko, joka on kautta aikain nuorin voittaja sekä Yhdysvaltain että Euroopan kiertueilla. Uusiseelantilainen pelaa torstain ja perjantain kierrokset Michelle Wien kanssa.

<a href=Lydia Ko haastaa kokeneet maailmantähdet Kraft Nabisco Championshipissä. Kuva: All Over Press" src="/wp-content/uploads/2013/04/13040309340690.jpg" width="505">

Lydia Ko haastaa kokeneet maailmantähdet Kraft Nabisco Championshipissä. Kuva: All Over Press

Lydia Ko ei ole kilpailun nuorin osallistuja, sillä 14-vuotias Angel Yin voitti tiistaina Mission Hillsin Arnold Palmer -kentällä pelatun Kraft Nabisco Legends Junior Challengen ja ansaitsi paikan major-turnaukseen.

”Tämä on todella hauskaa, olen aivan innoissani”, Yin sanoi. ”Se (Kraft Nabisco) on yksi suosikkiturnauksistani katsella, koska voittaja hyppää kisan jälkeen lampeen. On hienoa päästä oppimaan asioita LPGA-pelaajilta.”

Ariya Jutanugarnin, 17, puuttuminen kisan osallistujaluettelosta ihmetyttää. Hän ei saanut osallistua viime vuonna LPGA-kiertueen karsintoihin ikänsä vuoksi, mutta ”kelpasi” ja voitti LET:n vastaavat Espanjassa. Viime sunnuntaina Agadirin turnauksen valloittanut thaimaalainen olisi luonnollisesti ollut yksi Kraft Nabiscon mustista hevosista.

Ariyan vuotta vanhempi sisko Moriya on mukana Kaliforniassa. Hänen uransa LPGA:lla on alkanut (mm. Australia Top 5) sen verran sujuvasti, että hyvää sijoitusta arvaa odottaa tälläkin viikolla.

Vaikka ”muun maailman” pelaajien aikomuksia lyödä kiilaa aasialaisten vahvaan rintamaan ei sovi vähätellä, tulevat kisan suurimmat voittajasuosikit Korean suunnalta. Viime vuonna US Openin voittanut Na Yeon Choi viihtyy hyvin pitkillä kentillä ja on lisäksi tarkkalyöntinen. Choi on sijoittunut tällä kaudella neljässä kisassa kahdesti Top 10:een. Näistä Singaporen turnaus tuotti kakkostilan.

Maailmanlistan kymmenen joukossa on seitsemän aasialaista, joista kuka tahansa voi tapella tällä viikolla voitosta. Tähtipotentiaalia omaava Amy Yang sekä uutta tulemista tekevä Jee Young Lee saattavat hekin nousta Kraft Nabiscossa yllättävän korkealle.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje