Jatkopaikka karkasi suomalaisilta Troonin tuulissa – vain yksi pelaaja majorin puolivälissä alle parin - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Jatkopaikka karkasi suomalaisilta Troonin tuulissa – vain yksi pelaaja majorin puolivälissä alle parin

Daniela Holmqvist on ainoana pelaajana kisan puolivälissä "pakkasen puolella". Kuva Getty Images

Kaksi kadonnutta palloa päätti Ursula Wikströmin hyvin alkaneen kirin sisääntulon avausreiällä.

Naisten Women’s Openin viikonlopun kierroksilla ei tänä vuonna nähdä suomalaisväriä. Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström olivat perjantain haastavissa olosuhteissa vaikeuksissa ja jäivät kauas cut-rajasta.

”Tuulen suunta muuttui vähän enemmän sivulle. Se oli vähän liikaa mulle. Turhan vinossa oltiin”, Nuutinen kommentoi.

Torstaina erinomaisesti kilpailun avannut Nuutinen ei saanut perjantaina peliään raiteille. Kakkosreiän tupla ja sitä seurannut bogey antoivat nihkeät alkutahdit, eikä birdie-jyvä löytynyt koko päivänä. 83 (+12) lyönnin kierrostulos pudotti Nuutisen yhteistulokseen +15 ja kuuden lyönnin päähän karsintarajasta.

”Vielä on omassa links-pelissä hiomista. Ikävä oppia se tällaisessa kisassa tällä tavalla. Omaan lyöntivarastoon on työstettävä uusia lyöntejä”, Nuutinen analysoi.

Uran ensimmäinen major-turnaus jätti kuitenkin runsaasti nälkää tuleville vuosille.

”Jos peli ei kulje, ei tästä voi nauttia, se on sama kuinka hienoissa kisoissa tai paikoissa on. Mutta haluan ehdottomasti päästä pelaamaan näitä kisoja uudestaan”, Nuutinen kertoi.

Vakuuttavaa peliä perjantaina esittäneen Lydia Kon otteissa ei ole merkkiäkään kahden viikon takaisesta Marathon Classicin pettymyksestä. Kuva Getty Images

Avauspäivänä epäonnistunut Ursula Wikström aloitti perjantaina vahvan kirin käynnistäen kierroksensa kahdella birdiellä. Wikström pelasi ulosmenon komeasti kaksi alle parin ja oli jo hilannut itsensä lopullisen cut-rajan paremmalle puolelle tulokseen +8. Kiri kaatui kuitenkin heti sisääntulon ensimmäisellä reiällä Wikströmin tehtyä par 4 -reiälle tulokseksi yhdeksän.

”Löin kympillä pari lostaria (lost ball). Lyönnit lähtivät tuulessa täysin käsistä”, Wikström kertoi.

Hän pelasi kierroksensa lopulta tulokseen 77 (+6) ja päätyi lyönnin Nuutista heikompana yhteistulokseen +16.

”Olosuhteet olivat haastavat ja minusta ei ollut niitä kesyttämään. Jokainen epäonnistuminen tuotti ison tuloksen. Pelasin kilpailussa neljä reikää +13, ei sellaista saa tehdä”, Wikström ruoti.

Royal Troonin myrskyiset olosuhteet ovat laittaneet pelaajat lujille, ja majorin edettyä puoliväliin vain yksi pelaaja, kisaa johtava Ruotsin Daniela Holmqvist (-1), on yhteistuloksellaan alle parin. Lyönnin päässä seuraavat Yhdysvaltain Austin Ernst ja Saksan Sophia Popov.

Viiden lyönnin sisään Holmqvistista mahtuu yhteensä 19 pelaajaa joukossa muun muassa vakuuttavan varmasti perjantaina pelanneet Lydia Ko (+1) ja Minjee Lee (+1), Tanskan vahvavireinen Emily Kristine Pedersen (+1), maailmanlistan nelonen Nelly Korda (+2) sekä yhteensä yhdeksän majoria voittaneet Ruotsin Anna Nordqvist (+3) ja Korean Inbee Park (+4).

Kilpailun cut-raja nousi huomattavan korkealle, +9:ään. Rajan taakse jäivät muun muassa Brooke Henderson (+10), Lexi Thompson (+11), Stacy Lewis (+11) sekä kisan voittoa puolustanut Japanin Hinako Shibuno (+12).

Lue seuraavaksi: Tuuli yltyy edelleen Troonissa – edes vanha vastatuulivinkki ei auta Skotlannin myrskyissä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje