Jason Daylle vihdoinkin major-voitto - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Jason Daylle vihdoinkin major-voitto

Vahvat avaukset pohjustivat osaltaan Jason Dayn täysosumaa PGA Championshipissä. Kuva: Getty Images

Mestarilla nousivat tunteet pintaan taistelun tauottua finaalikierroksen päätösviheriöllä. Kuva: Getty Images

Mestarilla nousivat tunteet pintaan taistelun tauottua finaalikierroksen päätösviheriöllä. Kuva: Getty Images

Kolmas kerta toden sanoo. Vanha sanonta pätee Jason Dayn kohdalla, jolta oli viety kauden kahdessa edellisessä major-turnauksessa voitto niukasti nenän edestä. Enää ei viety, sillä Day oli Wisconsinissa ennätyksellisellä (-20) tuloksellaan omaa luokkaansa.

Voitto oli australialaiselle tunteellinen. Hän lankesi kyyneliin jo ennen lyhyttä par-puttia Whistling Straitsin 18. viheriöllä, ja niiskutti pelin päätyttyä pitkäaikaisen caddiensa/valmentajansa Colin Swattonin olkapäätä vasten.

”En odottanut, että alkaisin itkemään. Tässä on paljon tunteita pelissä, sillä olen niin monta kertaa menettänyt voiton viime metreillä”, Day sanoi.

”Olen ylpeä siitä, miten pelasin Jordanin (Spieth) kanssa, sillä hän oli kuitenkin suosikki. Pelin loppuhetket sujuivat osaltani uskomattoman hyvin.”

Dayn 20 alle -tulos rikkoi Tiger Woodsin aiemman major-ennätyksen suhteessa kentän pariin yhdellä lyönnillä. Tigerin ennätys syntyi vuoden 2000 Open Championshipissä, St. Andrewssa. Aussille ennätyksen rikkoontuminen selvisi vasta kilpailun jälkeen.

Voitto oli Daylle luonnollisesti makea, sillä hän jakoi sekä U.S. Openin ja Open Championshipin kärkipaikkaa 54 reiän jälkeen. ”Vaikka olen mielestäni positiivinen ihminen, myönnän jossain vaiheessa ajatelleeni, saavutanko koskaan major-voittoa.”

”Olin täällä mentaalisesti ja fyysisesti kovassa iskussa. Päätin, että taistelen täysillä niin kauan kuin kisa kestää.”

Jordan Spieth (-17) tarjosi parhaan vastuksensa, mutta myönsi, ettei mahtanut upeita draiveja toisensa perään väylille jyskyttäneelle Daylle mitään. Jälkimmäinen ei päästänyt finaalikierroksella pahinta uhkaajaansa missään vaiheessa kahta lyöntiä lähemmäksi.

”Hän (Day) pelasi niin kuin olisi voittanut urallaan seitsemän tai kahdeksan majoria”, Spieth jakoi tunnustusta.

Spieth sai sunnuntaina parhaan mahdollisen ”lohdutuspalkinnon”, sillä hän syrjäytti kakkostilansa myötä Rory McIlroyn World Rankingin kärjessä.

”Tämä oli helppo tappio, sillä tajusin kierroksen edetessä, etten pysty tällä kertaa lyömään paremmin kampoihin. Tulin myös saavuttaneeksi yhden urheilu-urani päätavoitteista, eikä sitä voi minulta kukaan ottaa pois. Olen pysyvästi yksi golfin maailmanlistan ykkösistä.”

Spieth viimeisteli Wisconsinissa toisenkin ennätyksen. Hän pelasi kauden neljä major-turnausta yhteensä 54 alle parin, mikä alittaa Woodsin entisen merkkipaalun vuodelta 2000, yhdellä lyönnillä. Ainoa ero on siinä, että Woods voitti tuolloin kaksi majoria yhteensä 23 lyönnin marginaalilla.

Nuoruus on golfin terävimmässä kärjessä valttia, sillä maailmanlistan kolme ensimmäistä ovat korkeintaan 27-vuotiaita. He ovat myös voittaneet viisi kauden kuudesta edellisestä major-turnauksesta.

”Uskon että pysyn lajin huipulla kauan. Haluan saavuttaa jossain vaiheessa paikan World Rankingin kärjessä, merkkinä maailman parhaan pelaajan asemasta. Suhtaudun tähän tavoitteeseen erittäin motivoituneesti ja nälkäisesti, tämänkin voiton jälkeen”, Day sanoi.

Branden Gracesta on nousemassa vakiokasvo huipputurnausten kärkikahinoihin. Hän taisteli U.S. Openin loppusuoralla voitosta, ja tällä kertaa 10. reiän tuplabogi kaksinkertaisti hetkessä hänen takamatkansa tulevaan mestariin. Grace (-15) oli lopulta kolmas.

Englannin Justin Rose (-14) oli parhaana eurooppalaisena neljäs, pohjoismaalaisista Ruotsin DavidLingmerth (-10) päätyi sijalle 12.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)