Jason Day janoaa lisää menestystä - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Jason Day janoaa lisää menestystä

Jason Daylle voitto Arizonassa oli vasta uran toinen PGA Tourilla. Kuluvalla kaudella Daylla on hyvät mahdollisuudet nousta lopullisesti supertähtien sarjaan.Kuva Getty Images

Selkää ja varmasti myös päätä kolottaa. <a href=Tiger Woodsin kauden paras sijoitus kolmessa kisassa on 41.Kuva Getty Images">

Selkää ja varmasti myös päätä kolottaa. Tiger Woodsin kauden paras sijoitus kolmessa kisassa on 41.Kuva Getty Images

Ensimmäistä kertaa kuluvan kauden aikana kaikki maailman 50 parasta, yhteensä 69 pelaajaa mittelee samassa kisassa Doralin Blue Monster-kentällä. Gil Hanse on terävöittänyt kentän haastetta omistaja Donald Trumpin visioiden mukaisesti, puitteet ovat kohdallaan.

Yksittäisen suosikin nostaminen esiin on hyvin vaikeaa, varsinkin kun viimevuotinen voittaja Tiger Woods on aloittanut kautensa heikommin kuin koskaan aiemmin. Honda Classicissa hän jätti sunnuntaina kisan kesken selkävamman johdosta, lauantaina Woods oli pelannut upeasti 65. Tiger saa torstaina ryhmäänsä toisen kauden alisuorittajista, Henrik Stensonin sekä Adam Scottin. Samassa paketissa ovat siis maailmanlistan kolme ensimmäistä.

Jason Day on tuoreena reikäpelimestarina yksi huomion keskipisteistä. Viimevuonnakin hän loisti reikäpelissä (3.), mutta vajosi massaan heti seuraavassa Doralin kilpailussa (33.). Menestys menee aalloissa, Day on ollut nosteessa pitkän aikaa.

”Olen mielestäni tehnyt töitä kentällä ja kentän ulkopuolella paremmin kuin koskaan aiemmin jo useamman kuukauden ajan”, Day kertoi tiistaina median edessä.

Kolme kertaa majoreissa kakkoseksi ja kerran kolmanneksi sijoittunut Day on saanut päälleen leimaa, ettei hän osaisi viedä hyviä pelejään riittävän hyvin voittoon asti.

”Voittaminen isoissa kisoissa ei ole niin yksinkertaista kuin miltä se ulospäin näyttää. Tiger Woods on noussut omaan sarjaansa uskomattomilla venymisillään. Hän on nostanut rimaa ja saanut meidät muut harjoittelemaan entistä kovemmin”, Day pyörittteli sanojaan Miamissa.

Aussi saa samaan ryhmään Phil Mickelsonin , joka aloitti Abu Dhabissa upeasti (2.), mutta on muissa kisoissa ollut unten mailla. Rory McIlroy on ryhmän kolmas pelaaja. Vaikka McIlroy sössi tuloillaan olleen voiton Honda Classicissa ja hapuili pahasti myös Dubaissa sekä Abu Dhabissa taistellessaan voitosta, on pohjois-irlantilaisella tuloksellisesti hyvä pöhinä päällä. Seitsemän perättäistä lyöntiipelikisaa joissa sijoitukset ovat olleet välillä 1-11.

WGC Cadillac Championshipia on pelattu vuodesta 1999 usealla eri nimellä. Vain kerran voittaja on ollut eurooppalainen (Justin Rose). Tiger Woodsilla on peräti seitsemän ykköstilaa, näistä kuitenkin vain kaksi Doralista, jossa kisa on ratkaistu vuosina 2007-2013.

Viikonloppuna jaetaan World Rankin-pisteitä Doralissa varsin paljon kovan pelaajakatraan johdosta. Mikko Ilonen on WR:lla nyt 61., sunnuntain jälkeen sijoitus putoaa muutamalla. Mahdollinen voitto 13-16.3. pelattavasssa Marokon kisassa toisi hänelle kuitenkin erittäin suurella todennäköisyydellä paikan Mastersiin.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje