13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][4]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Janne Kasken vahva venytys ei riittänyt jatkoon European Tourilla

Janne Kaske joutui toisella kierroksella liian kovan savotan eteen. Kuva: Getty Images

Kaske on pääsemässä mukaan myös joulukuussa pelattavaan Etelä-Afrikan avoimeen mestaruusturnaukseen.

Ensimmäisen päivän vaatimaton tulos koitui Janne Kasken (+1) kohtaloksi Randpark Golf Clubilla Johannesburgissa meneillään olevassa European Tourin kilpailussa. Hän esitti Joburg Openin toisella kierroksella hyvän kirin, mutta jatkopaikka on jäämässä kolmen lyönnin päähän.

Tuloksen 69 pelannut Kaske teki molemmilla kenttäpuoliskoilla kolme birdieä ja kaksi bogia. Paras vaihe osui kierroksen alkupuolelle, reikien 3–5 (kentän 12–14) jaksoon, missä hän teki kolmen birdien suoran.

”Luu jäi käteen täältä. Eilen löin hyvin palloa, mutta huono scrambling-tilasto (1/8) ja muutamat huonot pomput torpedoivat tuloksen. Tänään oli sitten vähän heikompaa svingaamista, mutta lähipeli ja putti toimivat kahta kolmen putin griiniä lukuun ottamatta.”, Kaske sanoi.

Kaskelta olisi vaadittu viikonlopun kierroksille toisena päivänä mitä ilmeisimmin tulos 66.

”Aika pahasta asemastahan tässä joutui lähtemään tänään, joten ei voi muuta kuin hyväksyä tilanteen. Oli hyvää venymistä, torstaina tulos olisi ollut viisi tai kuusi alle tämän päivän lähipelillä.”

Kaske oli ilmoittautumiseen liittyvän erheen vuoksi lähellä missata Etelä-Afrikan kilpailut. Paikka Joburg Openiin kuitenkin järjestyi alkuviikolla. Nyt näyttäisi siltä, että hän pääsee myös joulukuun alussa pelattavaan ET-turnaukseen.

”Jään tänne kärkkymään paikkaa South African Openiin. Todennäköisesti tulen pääsemään mukaan.”

Joburg Openin toinen kierros keskeytyi hieman ennen kello 16:tta ukkosen uhan takia. Kisan kärjessä jatkaa kaksi eteläafrikkalaista. Wilco Nienaber (14 reikää) on saanut seuraa Shaun Norrisin sijaan nyt Jacques Blaauwista (16 reikää). Kaksikko on tilanteessa -12.

Nienaber, 20, on noussut European Tourin uudeksi draivikuninkaaksi iskettyään avauksiaan paikoin PGA Tourilla pelaavan Bryson DeChambeaun mittoihin. Nienaber löi avauskierroksella kentän neljännellä reiällä (par 5) draivinsa peräti 401 metrin päähän.

Tanskan Joachim B. Hansen (-9) on parhaana pohjoismaalaisena neljännellä sijalla pelattuaan perjantaina 12 reikää neljä alle.

European Tourin kalenterissa ensimmäisen kerran sitten vuoden 2017 oleva Joburg Open on palkintoarvoltaan noin miljoonan euron turnaus. Kilpailussa on jaossa 2000 Race to Dubai -pistettä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje