5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Janne Kasken unelma sortui uusinnassa − veikö käsittämätön reiänpaikka voiton suomalaiselta?

Janne Kaske kadotti peliotteensa neljännen kierroksen kriittisimmillä hetkillä. Kuva: Getty Images

Jo hyppysissä ollut Asian Tourin kilpailun voitto valui Koreaan.

Janne Kaske jäi kirvelevästi kakkoseksi Koreassa Namseoul Country Clubilla viikonvaihteessa käydyssä Aasian kiertueen turnauksessa. Tasatilanteesta päätöskierrokselle lähteneet Kaske ja Taehee Lee joutuivat lopulta selvittämään paremmuutensa uusinnassa, jossa korealainen veti pidemmän korren.

Kaske johti kisaa vielä 13. reiän jälkeen kahdella lyönnillä, mutta tämän jälkeen peli muuttui vaikeaksi. Hän teki neljän seuraavan reiän jaksossa kolme bogia, ja Lee nousi uudelleen kuvaan mukaan.

Kun myös Lee teki kilpakumppaninsa tavoin bogit kolmanneksi ja toiseksi viimeisellä reiällä, oli edessä kokonaistulokseen 275 (-9) päätyneen kahden hermostuneen pelaajan playoff. Tätä edelsi kuitenkin Kaskelle parin tuonut ja paikan uusintaan sinetöinyt yli viisimetrinen taisteluputti 18:lla.

Epävarmat otteet jatkuivat − tosin lähinnä ilman omaa syytä − uusinnassa molempien tehtyä kahdella ensimmäisellä playoff-reiällä (18/par 4) tuplabogeyn ja bogeyn. Kaskelle jäi ensiyrittämällä metrinen voittoputti, joka mutkitteli omituisesti reiän ohi. Epäonnistumiset ja sattumukset uusinnassa saivat aikaan sen, että kisajärjestäjät vaihtoivat poikkeuksellisesti reiänpaikan kesken kaiken toiseen kohtaan viheriöllä.

Käytännössä reikä oli asetettu 18. viheriöllä kohtuuttomasti rinteeseen, mikä ilmeni pitkin päivää holtittomana puttaamisena päätösgriinillä. Ratkaisu vaihtaa reikä toisaalle uusinnassa oli oikea, mutta se olisi pitänyt tehdä jo ennen kuin ensimmäinen pallo oli aamulla ilmassa. Tällaista ei luonnollisesti pitäisi päästä tapahtumaan Asian Tourin kaltaisen ison kiertueen kilpailuissa. Kyseinen farssi jättääkin ison kysymysmerkin AT:n kentän virityksestä vastaavan koneiston toimintaperiaatteista.

Kolmas uusintareikä oli Kaskelle liikaa, kun hän joutui jälleen tyytymään tuplabogiin Leen birdieä vastaan. Kelvoton reiän paikka oli toki kaikille sama, mutta toiset olivat kenties suurempia kärsijöitä kuin toiset. Ollessaan alun perin säädyllisessä paikassa, kilpailun ratkaisusta olisi joka tapauksessa jäänyt toisenlainen maku.

Kasken uran kaksi merkittävintä voittoa ovat tulleet vuonna 2015 pelatuissa Asian Development Tourin kilpailuissa. Kolmas oli tulla marraskuussa Thaimaassa käydyssä ADT-turnauksessa, mutta käteen jäi tuolloin kunniakas toinen sija.

Edellisestä maailmanlistan pisteitä kartuttavien kisojen voitosta on siis vierähtänyt jo 3,5 vuotta. Kakkostila on joka tapauksessa Kasken paras AT:lla, minkä antaa hyvät eväät kesän tulevia turnauksia ajatellen. Hän kuittasi Koreasta mukavan, lähes 107 000 dollarin palkintosumman ja kiipesi kiertueen rankingissa seitsemänneksi.

Caltex Maekyung Open Golf Championship -kilpailussa oli koolla paitsi Korean kiertueen parhaimmisto, myös tuttuja kasvoja Aasian ja Euroopan kiertueilta. Prom Meesawat, S. Chikkarangappa, Terry Pilkadaris, Casey O’Toole, Siddikur Rahman, Chapchai Nirat ja Jbe Kruger evät kuitenkaan tällä kertaa hätyytelleet kärkipäätä.

Kisan toinen suomalainen, Teemu Putkonen, ei selviytynyt jatkokierroksille.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

 • metamaz says:

  Melko negatiivinen kommentti : ”Janne Kasken unelma sortui uusinnassa”. Janne varmisti vahvan Asian Tour-kortin ensi kaudelle 18. reiän n. 5 metrin par-putilla (2. sija), ansaitsi yli 100 000 dollaria. Loistava suoritus Janne!

 • Egi says:

  Yhdyn edelliseen. Reikä oli oikeassa paikassa, lyönnit eivät aivan. Ei pidä tehdä yksinkertaisesta asiasta monimutkaisempaa kuin se on. Kaske pelasi loistavan kisan, peli ei nyt vaan aivan riittänyt voittoon. Naurettavat ja tyhmät selitykset pois.
  Egiboy

 • Bunkkeripete says:

  Reikä ei todellakaan ollut ”oikeassa” paikassa. Sen nyt näki kaikki ja lopulta tuomaritkin. Kasken tappiota se ei kuitenkaan aiheuttanut, vaan päinvastoin antoi hänelle loistotilaisuuden ratkaista kisa 1. uusintareiällä, kun reiän paikka kohteli todella kaltoin pelikaveria. Janne vaan pisti alle metrisen voittomahdollisuutensa ylämäkeen arastelevalla putilla ohi. Mutta kaiken kaikkiaan hyvä kisa Jannelta. Kesti lähes loppuun saakka kärjen paineet, joita hänellä oli kakkoskierrokselta lähtien.