[11][15]
Kilpagolf

Jani Perttilä ylivoimaiseen voittoon Kivitippu Pro-Amissa

Jani Perttilä oli ylivoimainen Kivitippu Pro-Amissa.

Järviseudun Golfseuran isännöimä Kivitippu Pro-Am Invitational oli tänä vuonna Jani Perttilän (-16) vakuuttava näytös. Perttilä pelasi tasaisen tasokkaan kilpailun tuloksin 68, 66, 66 ja jätti kilpailussa toiseksi sijoittuneen Teemu Putkosen viiden lyönnin päähän. Kolmas oli Tuomas Pollari.

Sunnuntaina Perttilä nakutti etuysille neljä birdietä ja iski voittonsa sinetiksi reiällä 16 eaglen. Kolmen kierroksen mittaisessa kilpailussa Perttilän tuloskortista löytyi vain yksi bogey.

Kilpailussa jaettiin palkintorahaa 30 000 euroa. Perttilän shekki oli suuruudeltaan 7500 euroa, joka kotimaisessa vertailussa huomattavan suuruinen korvaus.

Palkintopotti kerätään pääosin kilpailun ensimmäisen kierroksen yhteydessä pelattavasta Pro–Am-tapahtumasta, jonka tuotosta 8000 euroa kanavoitiin Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjanmaan piirin toiminnan tukemiseen.

Aura Golfissa pelattu Finnish Senior Open päättyi Minna Kaarnalahti-Salakarin ja Ari Vauhkosen juhliin. Kaarnalahti-Salakari oli paras N50-sarjassa ja Vauhkonen M55-sarjassa.

Minna Kaarnalahti on niittänyt menestystä myös kansainvälisissä kilpailuissa. Kuva: J.-P. Salakari (arkistokuva)

Naisten kilpailun selkeä ennakkosuosikki Kaarnalahti-Salakari kiri voittoon viimeisen kierroksen 71:n ansiosta. Kierrostulos oli koko kilpailun paras ja riitti venyttämään kaulan kanssakilpailijoihin viiden lyönnin suuruiseksi.

Toinen oli Anna-Maria Lehtonen (+23) ja kolmas Eija Kettunen (+28).

Myös miesten kilpailussa Vauhkosen voittotulos +10 oli viisi lyöntiä toiseksi sijoittunutta Veijo Suomelaa (+15) parempi. Kolmanneksi ylsi Risto Rautio (+18).