7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät - Kilpagolf

Jämin huippukuntoisella kentällä golfataan pääsiäisenä

Avoin scramble järjestetään sunnuntaina, pelikausi lumella jatkunee pitkälle huhtikuuhun.

Ruoholla pelaaminen tai lyöminen jää Suomessa pääsiäisenä haaveeksi, mutta lumi ja jää toimivat pelialustoina varsinaista golfkautta odottaville.

Jämin Snow Golf ry. isännöi yhdeksänreikäisellä kentällään sunnuntaina 1.4.kolmihenkisin joukkuein pelattavaa scramblea (2×9 reikää).

”Lunta on runsaasti, kenttä on saatu viritettyä upeaan kuntoon. Kun sääennusteetkin lupaavat aurinkoista talvikeliä, luvassa on hieno päivä golfista ja raikkaasta ulkoilmasta nauttiville”, markkinoi kilpailuvastaava ja tiedottaja Jyrki Järventausta.

Jämin väylillä on hyvät ja vaihtelevat muodot, korkeuserojakin. Tilaa metsien ympäröimillä väylillä on riittävästi.

Hannu Narvin kumpuilevaan kangasmaastoon suunnittelemalla kentällä on kolme par-viitosta, kolme par-nelosta ja kolme par-kolmosta. Perinteiseltä miesten tiiltä mittaa tulee 18 reiälle 5 600 metriä, punaisilta lyöntipaikoilta 4 700 metriä.

Aleksi Myllymäen kenttäennätys on 69, (-3). Naisista parhaan tuloksen (74,+2) kirjasi maaliskuussa SM-kultaa Jämillä voittanut Pirjo Sipronen.

Maamme ykkösamatööreihin lukeutuva Aleksi Myllymäki pitää hallussaan kenttäennätystä.

Pelikausi Jämillä käynnistyi jo joulukuussa. SM-kisoissa osallistujia oli 53 eri henkilöä.

”Hyvin on ollut pelaajia muissakin tapahtumissamme. Pääsiäisen aikaan meillä on seuran puolesta kentällä sijaitsevalla laavulla ilmaista makkaratarjoilua”, Järventausta muistuttaa.

Koko päivän mittainen pelimaksu on viikolla 10 euroa, viikonloppuisin 15 euroa.

”Kenttää on tasoiteltu ja tampattu koneella noin 120 tuntia kauden aikana, joten hanki kantaa ja hyvää pelikautta on näillä sääennusteilla luvassa vielä pari viikkoa pääsiäisen jälkeenkin”, Järventausta laskeskelee.

Tuloksentekoa valkioilla helpottavat normaalia suuremmat reiät, joiden halkaisija on Järventaustan arvion mukaan noin 25 senttiä.

Oma pelikokemukseni Jämiltä on muutaman vuoden takaa ja muistot kentästä sekä järjestelyistä todella positiiviset.

Voin lämpimästi suositella, kännykkäkameraan tallentuu hienoja kuvia ja lumella pelaaminen kasvattaa entisestään intoa tulevaan kauteen.

Scramblen kisainfon ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje