[11][15]

[11][15]

Jälleen yksi PGA Tour -voitto Eurooppaan – Hattonin vuoro näpäyttää arvostelijoita

Tyrrell Hatton sai hienossa paikassa sulan hattuunsa. Kuva: Getty Images

Arnold Palmer Invitationalin tulostaso muistutti aidosti U.S. Openia.

Kahden kierroksen jälkeen Orlandon liepeillä pelatussa Arnold Palmer Invitational Pro-Am -kilpailussa kärkeen ankkuroitunut Tyrrell Hatton (-4) piti pintansa loppuun saakka. Parhaiten englantilaiselle hanttiin laittoi päätöspäivän viimeisessä ryhmässä seuraa tehnyt Marc Leishman, jonka lopputuloksessa oli yksi lyönti enemmän.

Hatton oli kierrostaan Bay Hill Club and Lodge -kentällä kymmenen reiän jälkeen parissa, kunnes sivalsi avauksensa seuraavalla lyöntipaikalla vasemmalle veteen. Kolmen lyönnin etumatka kapeni tuplabogin siivittämänä yhteen lyöntiin, kun Leishman onnistui tekemään 12. reiällä birdien.

Tämän suurempaa kiriä australialainen ei pystynyt kehittelemään, ja virheensä jälkeen pelkkiä par-tuloksia latonut Hatton tyylitteli 18. viheriön kahdella putilla vaivattoman oloiseen voittoon.

Hatton esitteli monenlaisia eleitä tuplaboginsa jälkeen, mutta sai pidettyä tunteensa paremmin kuin toisinaan on nähty.

”Muutaman kerran meinasi keittää yli, mutta se ei ollut mitään verrattuna siihen mitä joskus aikaisemmin on ollut. Kovaa oli, mutta tein hyvää työtä”, Hatton sanoi.

Kyseessä oli neljä kertaa ET:llä voittaneelle Hattonille ensimmäinen ykköstila PGA Tourilla. Euroopan voitokkaaseen Ryder Cup -joukkueeseen Pariisissa 2018 kuulunut Hatton oli jo ennen Palmerin turnausta Euroopan Ryder Cup -karsinnan maailmanlistan pisteissäviiden joukossa, joten hän tarttui jo nyt vahvasti joukkuepaikkaan Whistling Straitsilla tulevana syksynä käytävässä haasteottelussa.

Voitto tuli vasta Hattonin toisessa kilpailussa sen jälkeen kun hän oli loppuvuodesta käynyt ranneleikkauksessa. Sanavalmiina pelaajana tunnettu britti kertoi toipumislomallaan nauttineensa paljon punaviiniä ja viettäneensä aikaa konsolipelien parissa.

Hattonin onnistuminen tuli sopivasti vain viikko sen jälkeen, kun PGA Tourin kisalähetysten kommentaattori Paul Azinger sanoi, että kotikiertueellaan juhlivilla eurooppalaisilla on paineen alla vaikeuksia voittaa Atlantin takana.

Palkintorahaa 1,6 miljoonaa dollaria tienannut Hatton, 28, kuittasi menestyksellään myös pitkän, aina kauden 2022–2023 loppuun ulottuvan pelioikeuden PGA Tourille.

Pelillisesti viikko Bay Hillissä oli kaikkea muuta kuin vaivaton. Poikkeuksellisen vaativissa olosuhteissa ei kovilla lukemilla mässäilty, ja voittajan lopputulos 284 oli kilpailun historian toiseksi korkein. Tällä listalla ykkösenä on vuoden 1983 turnaus, jossa Mike Nicolette päihitti toisen tulokseen -1 päätyneen Greg Normanin uusinnassa.

Viikonvaihteessa nähtiin vain yksi kuutosella alkava kierrostulos, kun yhdeksännen sijan jakaneen Englannin Matthew Fitzpatrickin (+1) korttiin piirrettiin lukemat 69. Neljän pelaajan lopputulos alitti parin, joten Palmerin tämänvuotinen kilpailu muistutti numeroiden valossa pitkälti U.S. Openia.

Harvoin myös jatkokierroksille päässyt pelaaja kirjaa kahtena viimeisenä päivänä kahdeksikolla alkavan tuloksen pääkiertueen kilpailuissa. Näin kävi Rob Oppenheimille (+28), joka käytti sekä lauantain että sunnuntain kierrokseensa 83 lyöntiä.

Muista eurooppalaisista Rory McIlroy (par) jakoi viidennen sijan, otettuaan jo seitsemännen peräkkäisen top 5 -sijoituksensa pelaamissaan turnauksissa. McIlroy ei päässyt sunnuntaina missään vaiheessa kunnon voittotaisteluaan pelattuaan ensimmäiset yhdeksän reikää 40 lyönnillä. Loppu sujui par-tahdissa, ja maailmanlistan ykkönen sai tyytyä tulokseen 76.

Hattonin onnistuminen tuli sopivasti vain viikko sen jälkeen, kun PGA Tourin kisalähetysten kommentaattori Paul Azinger sanoi, että kotikiertueellaan juhlivilla eurooppalaisilla on paineen alla vaikeuksia voittaa Atlantin takana. Tilastollisesti kuitenkin eurooppalaisilla on huomattavan paljon enemmän voittoja PGA Tourin tavallisista kilpailuista (ei major tai WGC) kuin yhdysvaltalaisilla European Tourilla.

Lue seuraavaksi: Azinger nälvi eurooppalaisia, mutta unohti jenkkien heikon menestyksen European Tourilla