Jälleen mainion kisan pelannut Koivisto vankisti asemaansa LET:n rankingin parhaana suomalaisena - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Jälleen mainion kisan pelannut Koivisto vankisti asemaansa LET:n rankingin parhaana suomalaisena

Tiia Koivisto nousi naisten Euroopan kiertueen pistetilastossa jo 18:nneksi. Kuva: Tristan Jones/LET

Tiia Koivisto kaipailee vielä rutiinia kärkiryhmissä pelaamiseen.

Tiia Koivisto käytti Thaimaan Bangkokissa käydyn LET:n turnauksen kolmanteen kierrokseen 73 lyöntiä. Hän päätyi 54 reiän kisassa kokonaistulokseen 212 (-4), jolla heltisi jaettu 13. sija.

Kuudennelta tilalta lauantaihin lähtenyt Koivisto ei ollut aivan kahden edellisen päivän kaltaisessa vireessä. Birdie-saalis jäi yhteen ja bogeja hänelle kirjattiin kaksi.

Tasoaan vuosi vuodelta pääkiertueella nostanut Koivisto näki, että pelaaminen jatkokierrosten viimeisissä ryhmissä vaatii vielä tottumista.

”Oli taas hienoa pelata kärkiryhmissä, varsinkin kun pääsi pelaamaan Ariyan (Jutanugarn) kanssa. Oma peli on nyt jäänyt vähän piippuun, kun on pelattu kärjessä. Ei auta kuin ottaa kokemuksen kannalta. Peli on muuten ihan hyvällä mallilla.”

”Aluksi piti saada rutiinia pelkästään LET:llä pelaamiseen, nyt sitten kärkiryhmissä olemiseen”, Koivisto sanoi.

Tällä kaudella kolmesti (kun huomioidaan myös Asian Tourin kanssa pelatun yhteisturnauksen pelkät LET:n kisan pelaajat) ja kaikkiaan neljä kertaa top 10:een sijoittunut Koivisto tukevoitti asemaansa kiertueen pistetilaston parhaana suomalaisena. Hän nousi päivitetyllä listalla sijalle 18.

Thai Country Clubilla pelatun Aramco Team Series -turnauksen perjantaina päättyneessä joukkuekisassa tuli mukavasti suomalaismenestystä. Krista Bakker kuului kisan voittaneeseen Team Hillieriin ja Noora Komulaisen Team Tavatanakit oli kolmas.

Toisen peräkkäisen voiton Aramco Team Series -turnausten joukkuekisoissa ottanut Bakker kuittasi Bangkokin reissusta noin 37 000 euroa palkintorahaa. Yksilökisassa hän oli 39:s.

Bakkerin (+3) edelle yksilökisassa kiilasi suomalaisista parhaiten, 71, lauantaina pelannut Komulainen (+1), joka venyi niukasti 30 parhaan joukkoon. Emily Penttilä (+5/47:s) ja Emilia Tukiainen (+8/55:s) olivat muut kolmannella kierroksella pelanneet suomalaiset.

Bangkokin turnauksen yksilökisan paras oli päivän kovimmasta tuloksesta, 66, vastannut Manon de Roey (-13), jolle voitto oli ensimmäinen Ladies European Tourilla. Eroa toiseksi kirineeseen Ruotsin Johanna Gustavssoniin (-10) kertyi kolme lyöntiä.

Kärjessä periksi antamaan joutunut bangkokilainen major-voittaja Patty Tavatanakit (-8) jakoi kolmannen sijan Skotlannin Kylie Henryn kanssa. Koiviston kanssa pelannut, kaksi major-titteliä urallaan saavuttanut Ariya Jutanugarn jakoi kotimaisemissaan viidettä sijaa.

LET:n Race to Costa de Sol -pistetilaston kärjessä jatkaa tämän viikon kilpailun sivuuttanut Ruotsin Maja Stark.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje