Jälleen karvaan tasapelin kokenut Matilda Castren: ”Olipahan taas päivä” - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Jälleen karvaan tasapelin kokenut Matilda Castren: "Olipahan taas päivä"

Matilda Castren joutui nielemään karvasta kalkkia torstain viimeisellä reiällä. Kuva: Getty Images

Tasapelistä huolimatta Castrenilla on vielä saumat päästä lohkostaan jatkoon, mutta jatkopaikka ei ole enää pelkästään omissa käsissä.

Las Vegasissa pelattavat LPGA Tourin reikäpelimestaruuskilpailut ovat tarjonneet Matilda Castrenille kahden päivän ajan niukkoja tasapelejä, vaikka voitot ovat olleet jo käden ulottuvilla.

Huippuhyvän lähestymislyönnin torstain viimeisellä reiällä lyönyt Castren oli birdiensä jälkeen lähes varma voitostaan, mutta hänen vastustajansa Allisen Corpuz oli toista mieltä.

”Löin 18:lla lähestymisen ihan lipun viereen, ja vastustaja antoi putin. Vastustaja löi oman lähestymisensä griinistä pitkäksi raffiin. Hän joutui puttaamaan jyrkän alamäkiputin ja laittoi sen sitten sisään. Se oli niin vaikea paikka, ettei todellakaan odotettu tuota. Ärsyttää kyllä”, Castren kertasi ottelun ratkaisuhetkiä.

Ottelu alkoi Castrenin osalta nihkeästi, kun hän oli kolmen reiän jälkeen tilanteessa 2 down. Sama tilanne oli myös kuuden reiän jälkeen, mutta sitten ottelu kääntyi.

”Chippasin parviitosella eaglen sisään, ja sillä voitin reiän. Tänään myös tasattiin birdieillä muutama reikä”, viisi birdieä kierroksellaan tehnyt Castren sanoi.

Reippaasti puhaltanut tuuli teki pelaajien tehtävän torstaina hankalaksi, ja myös Shadow Creek -kentän griinit kovenevat päivä päivältä. Vaikeasta kentästä huolimatta Castren on ollut tyytyväinen omaan tekemiseensä.

”Olen pelannut tosi hyvin muutamia väyliä lukuun ottamatta. Tänään oli puttikin paljon parempaa kuin eilen.”

Castren oli vielä tunti kierroksen päättymisen jälkeenkin harmissaan, ettei saanut otettua voittoa, joka oli niin lähellä.

”On ollut kyllä hermoja raastavia päiviä nämä kaksi viimeistä. Toivottavasti saisin vähän hyvää karmaa tuosta 18:nnesta reiästä huomiselle. Se oli kyllä niin uskomaton, että vieläkin ihmetyttää, mitä tapahtui. Huomenna on vielä yksi matsi. Se pitää voittaa, että on mahdollisuus päästä jatkoon”, hän sanoi.

Castren pelaa perjantaina lohkovaiheen viimeisen ottelun Hyo Joo Kimiä vastaan. Kim kukisti torstaina Sarah Schmelzelin 2&1. Ennen päätöspäivää lohkon pistetilanne on jännittävän tasainen: Corpuz 1,5 pistettä, Castren 1, Kim 1, Schmelzel 0,5.

Castrenin jatkopaikka ei ole enää hänen omissa käsissään, vaan hän tarvitsee apuja Schmelzeliltä, jonka pitää voittaa Corpuz omassa ottelussaan, ja Castrenin pitää tehdä sama homma ottelussaan Kimiä vastaan.

Jos käy niin, että Castren voittaa Kimin ja Corpuzin ja Schmelzelin ottelu päättyy tasan, Castren ja Corpuz lähtevät ratkaisemaan lohkovoiton äkkikuolemaperiaatteella jatkorei’ille.

Castrenin ja Kimin ottelu käynnistyy perjantai-iltana 21.50 Suomen aikaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje