[10][12]

[10][12]

Jacobson kiipesi kärkeen

Selkävaivoistaan eroon päässyt Fredrik Jacobson on saamassa juonen päästä kiinni. Kuva: All Over Press

Fredrik Jacobson näyttää löytäneen uuden vaihteen pelissään. Ruotsalainen sijoittui viikko sitten Pebble Beachin kisassa seitsemänneksi ja jakaa nyt Los Angelesissa Rivieran turnauksen kärkipaikkaa Sang-Moon Baen kanssa. Tuloksen 65 pelannut kaksikko on 36 reiän jälkeen tilanteessa -9.

Jacobsonilla toimi perjantaina kaikki, niin kuin vain perinteisellä Riviera Country Clubin kentällä pitääkin: avaukset ja rautapeli oli tarkkaa, mutta peliin mahtui sopivassa mittasuhteessa onnea. Päivän näyttävin suoritus oli yhdeksännellä tullut birdie, jonka hän upotti viheriön ulkopuolelta, 17 metrin päästä reiästä.

Jacobson voitti kaudella 2011 Travelers Championshipin, mutta on sen jälkeen sijoittunut PGA Tourilla Top 10:een vain kaksi kertaa. Toinen niistä oli Pebble Beachin kisan seitsemäs tila.

”Varmasti viime viikon hyvin sujuneesta kilpailusta on hyötyä täälläkin”, Jacobson sanoi. ”Minulla oli muutama hyvä harjoitustuokio ennen Rivieran kisaa, mutta on aina eri asia viedä sama tuntuma kentälle ja pelata paineen alla. Mitä useammin kärkikahinoihin pääsee sitä paremmin se valmistaa menestykseen.”

Jacobson lunasti alkuviikosta Brandt Snedekerin paikan ensi keskiviikkona Arizonassa käynnistyvässä Match Play Championshipissä. Aamulla startannut Bae teki kierroksensa alkuun neljä peräkkäistä birdietä; kaikki lyhyen etäisyyden päästä reiästä. Päivän edetessä niitä tuli viisi lisää, joten korealainen taituroi perjantaina keskimäärin joka toisella reiällä birdien. John Merrick ja John Rollins jakavat kolmatta sijaa, lyönnin päässä kärjestä. Viidentenä oleva Luke Donald (-7) chippasi kaksi birdietä sisään ja esitti muutenkin hienoa lähipeliä 66 lyönnin kierroksellaan. Donald pelaa Rivieralla ensimmäistä kisaansa kahteen kuukauteen, mutta hänen otteissaan ei näkynyt minkäänlaista ruostumista. Lee Westwood teki birdiet kahdelle viimeiselle liittyen Charl Schwartzelin ja Webb Simpsonin seuraksi kokonaistilanteeseen kuusi alle. He jakavat Northern Trust Openissa kuudetta sijaa. Avauskierroksen jälkeen johdossa ollut Matt Kuchar (-5) tarvitsi toisella kierroksellaan 73 lyöntiä. Hän on nyt jaetulla yhdeksännellä tilalla John Mallingerin, Bill Haasin ja Ryan Mooren kanssa.

Lähde: PGA Tour