[10][12]
Asian Tour - Kilpagolf

Jaakko Mäkitalon peli mureni Manilassa

Jaakko Mäkitalolla on sunnuntaina iso mahdollisuus edessään.KUVA ALL OVER PRESS

Suomalaispelaajille jäi Manila Southwoods Golf & Country Clubilla pelatusta kisasta niukalti dollareita kotiiinviemisiksi hyvistä väläyksistä huolimatta. Kalle Samooja (67-69-74-71) joka oli avauspäivän jälkeen viides oli lopulta 29. yhteistuloksella seitsemän . Kun kisa on vielä hivenen kesken, Prom Meesawat johtaa (-16).

Jaakko Mäkitalo oli Meesawatin kanssa tasatuloksessa kahdeksantena lauantain jälkeen. ”Mäkkäri” suti neljällä ensimmäisellä kaksi bogeyta ja yhden tuplan. Kolmella ensimmäisellä kierroksella hän oli pelannut saman jakson keskimäärin viisi lyöntiä paremmin. Mäkitalo sai tuloksekseen 75, Meesawat 65. Alastaroa edustavan Mäkitalon sijoitus on tällä hetkellä 33.

”Kierrokselle tuli taas lumipallofektinä järkyttävä alku. Kaikki kura niskaan. Siitä oli hirmu vaikeata rakentaa mitään superkierrosta. Kovalla taistelulla pelasin loput yhden alle. Mahdollisuuksien viikosta jäi luu käteen, mutta kyllä se myös opetti. Jonain päivänä mä vielä saan sunnuntaille sen hyvän startin ja silloin ollaan tuloslistalla korkealla.” Mäkitalo kertoi kierroksen jälkeen.

Ennen Manilan kisaa Joonas Granbeg on rahalistalla 23. (121.000 dollaria), Mäkitalo 66. (43.000) ja Samooja 112. (13.000).

Teemu Tyry

LAUANTAI:

Jaakko Mäkitalo (-9) on ennen viimeistä kierrosta kahdeksantena Manila Southwoods Golf & COuntry Clubilla käytävässä Asian Tourin kisassa. Mahdollisuudet top-ten sijoitukseen, jopa voittoon ovat varsin hyvät. Kiiinan ykköspelaaja Liang Wen Chong johtaa neljä lyöntiä paremmalla tuloksella.

”Varsin hyvä kisa omalta osaltani menossa, lyönti on toiminut hyvin. Tuuli oli kolmantena päivänä tuimaa ja viheriöt palavat koviksi ja nopeiksi. Kenttä pelataan siis tavallista vaikeampana. Sunnuntaina pysyn omassa pelisuunnnitelmnassa, katsotaan mihin se riittää. Pakka on varsin hyvin kasassa, kaikki on mahdollista”, Mäkitalo maiskutteli tilannettaan kierroksen jälkeen.

<a href=Kalle Samoojalla on kolmannen kierroksen takeltelusta huolimatta mahdollisuus kymmenen joukkoon. Kuva: All Over Press" src="/wp-content/uploads/2013/11/13102014480618.jpg" width="505">

Kalle Samoojalla on kolmannen kierroksen takeltelusta huolimatta mahdollisuus kymmenen joukkoon. Kuva: All Over Press

Torstaina hienosti aloittanut Kalle Samooja (67-69-74) on tasaisessa kilpailussa 28., kolme lyöntiä kahdeksannesta tilasta ja seitsemän kärjestä.

TORSTAI

Asian Tourin viikonlopun kilpailu käydään Filippiineillä , Manilassa. Avauspäivän kovimman tuloksen 64 pelasi Manila Southwoods Golf and Country Clubilla Thaimaan Jazz Janewattanond.

Kalle Samooja oli myös pelipäällä, kierroksen aikana syntyi seitsemän birdietä ja kaksi bogeyta. Tulos 67 oikeuttaa kierroksen ollessa vielä kesken viidenteen sijaan.

Samoojan kausi on ollut varsin vaikea. Kymmenessä kisassaan Asian Tourilla hän on päässyt vain kahdesti jatkoon. Edellisessä sijoitus oli hienosti 13. Rahalistalla turkulaisen sijoitus on päälle sadan, joten Manilassa uran toinen top-10 sijoitus tulisi todellakin tarpeeseen. Samooja joutui ET:n toisessa karsintavaiheessa selkeällä marginaalilla laulukuoroon.

Jaakkö Mäkitalo (par) oli 11:n reiän jälkeen 72., tehtyään yhdeksän parin lisäksi bogeyn sekä birdien.