Jääkiekkotähdet Patrik Laine ja Sami Vatanen mukana ensi viikon Finnish Tourin kilpailussa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Jääkiekkotähdet Patrik Laine ja Sami Vatanen mukana ensi viikon Finnish Tourin kilpailussa

Patrik Laine esittelee ensi viikolla golftaitojaan Nokian FT-kilpailussa.

NRG Openissa on jaossa FT-kauden suurin rahapotti.

Nokia River Golfissa pelataan ensi viikolla Finnish Tourin osakilpailu, jonka osallistujalistalla komeilee kaksi epätavallista nimeä – jääkiekkoilijat Patrik Laine ja Sami Vatanen.

Finnish Tour on Suomen PGA:n järjestämä ammattilaisten ja amatöörien yhteinen kilpailukiertue. FT toimii korkeimpana kansallisena kilpailutasona ja sen tarkoituksena on tarjota kotimaan parhaille pelaajille mahdollisuus kilpailla keskenään mahdollisimman hyvätasoisissa kilpailuissa.

Nokia River Golfin järjestämässä osakilpailussa NRG Open 2019 Hosted by Veikko Salli on jaossa kauden 2019 suurin rahapotti – yhteensä 50 000 euroa, joista miesten sarjassa ammattilaisille jaossa on 36 000 euroa. Poikkeuksellisesti myös naisten sarjassa kilpaillaan rahapotista – jaossa on naisammattilaisille yhteensä 14 000 euroa.

Nokia River Golf tunnetaan golfpiireissä vahvana kilpagolfseurana. Seurasta on noussut uesita ammattilaispelaajia, kuten viime vuonna amatööristä ammattilaiseksi siirtynyt Sami Välimäki. Hän oli viime kesänä avainasemassa Suomen voittaessa joukkueiden Euroopan mestaruuden.

Parhaimmillaan Välimäki nousi amatöörien maailmanrankingissa kymmenenneksi, mikä on historian korkein suomalaispelaajan sijoitus WAGR-listalla. Välimäki on amatööriuransa aikana edustanut myös Eurooppaa muutamissa arvokilpailuissa ja kansainvälisissä joukkuekilpailuissa.

Nokia River Golfin vahvaa kilpaurheilustatusta vankistaa veljesduo Myllymäki. Veljekset Aleksi ja Erik pelaavat molemmat ammattilaisina ja ovat mukana myös NRG Openissa. Veljeksistä nuorempi, Aleksi, oli Välimäen tavoin mukana Euroopan mestaruuden voittaneessa joukkueessa.

Lisäksi Nokialla pelaa viime kaudella kolme Euroopan haastajakiertueen voittoa napannut suomalaiskomeetta Kim Koivu. Voittojensa myötä Koivu saavutti kaudeksi 2019 pelioikeuden Euroopan pääkiertueelle European Tourille ja on noussut lyhyessä ajassa Suomen ja Euroopan kärkiammattilasten joukkoon.

Myös naisten sarjassa nähdään suomalaista huippuammattilaisgolfia, kun mukaan ovat ilmoittautuneet Suomea Rion olympialaisissakin edustaneet Noora Komulainen ja Ursula Wikström.

Lähde: SGL, tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje