J.B. Holmes tapahtumarikkaan The Openin kärkipaikalla – isoilla tähdillä tuskainen avauspäivä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

J.B. Holmes tapahtumarikkaan The Openin kärkipaikalla – isoilla tähdillä tuskainen avauspäivä

J.B. Holmesin pelissä oli riittävästi malttia The Openin avauspäivänä.

Tiger Woodsia ja Rory McIlroyta tuskin nähdään viikonlopun kierroksilla Royal Portrushissa, mutta Mikko Korhonen on vahvasti taistelemassa jatkopaikasta kauden viimeisessä majorissa.

Kauden viimeisen majorin, The Openin avauspäivä oli mielenkiintoista seurattavaa alusta loppuun saakka. Aamupäivän haastavissa oloissa pelattiin monia hyviä tuloksia, ja Irlannin Shane Lowry pitikin 67 (-4) lyönnin kierrostuloksellaan kilpailun kärkitilaa pitkälle iltaan asti.

Lopulta vain Yhdysvaltain J.B. Holmes onnistui ohittamaan kotikonnuillaan pelaavan Lowryn tuloslistalla. Holmesin avauspäivän tulos oli 66 (-5) lyöntiä, joka syntyi kuuden birdien ja yhden bogeyn kautta.

Aamupäivällä kierroksensa pelannut Mikko Korhonen (+1) on torstain jälkeen tuloslistalla sijalla 55. Korhonen on taistelemassa vahvasti jatkopaikasta, eikä kärkipään sijoituksiinkaan ole liian pitkä matka.

Kärkitilastaan huolimatta Holmes ei lähtenyt vielä suuremmin paukuttelemaan henkseleitä, vaan hän suhtautui tilanteeseen kylmän viileällä asenteella.

”Tämä on pitkä turnaus ja kaikkea voi tapahtua. Tuuli- ja sääolosuhteet voivat muuttua. Oli totta kai mukavaa saada hyvä alku turnaukselle, mutta tässä on vielä pitkä matka edessä”, Holmes sanoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa.

Iltapäivän pelaajista suurin mielenkiinto kohdistui Masters-voittaja Tiger Woodsiin, joka on pelannut harvakseltaan tällä kaudella. Bogia bogin perään tehnyt Woods pelasi kierrostuloksen 78 (+7), jolla hän jakaa sijaa 144. Samassa tuloksessa on myös Adam Scott.

Woods oli vaikeuksissa pitkin kierrosta, ja hän onnistui tekemään päivän ensimmäisen birdiensä vasta 15. reiällä. Hän tuulettikin birdieään sarkastiseen tyyliin.

Lyönnin Woodsia ja Scottia heikommin pelannut Rory McIlroy (+8) lähti suurin odotuksin Royal Portrushissa pelattavaan kilpailuun. Kotiyleisön suureksi pettymykseksi pohjoisirlantilaisen peli takkusi pahasti kierroksen ensimmäisellä ja viimeisellä reiällä, jotka hän pelasi yhteensä seitsemän yli parin.

”Olin hermostunut ykköstiillä. Löin kuitenkin mielestäni ihan hyvän svingin, mutta pallo lähti tuulen mukana vasemmalle, eikä sen jälkeen ollut enää mitään tehtävissä”, McIlroy kommentoi outtiin mennyttä ensimmäistä lyöntiään.

Holmesin ja Lowryn takana on peräti 14 pelaajaa tuloksessa -3, heidän joukossaan ovat muiden muassa Brooks Koepka, Jon Rahm ja Sergio Garcia.

Samassa kolme alle par -tilanteessa on myös Uuden-Seelannin Ryan Fox, joka pelasi takaysin tulokseen 29. Se on ensimmäinen kerta The Open -historiassa, kun joku onnistuu alittamaan 30 lyönnin rajan kierroksensa takaysillä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje