[11][17]

[11][17]

Itsevarmuus huipussaan – ”Kaiversin mielessäni jo ykköstiillä nimeni voittajien muuriin”

Tulta päin, silloin kun kulkee. Kevin Na ei epäillyt menestystään Charles Schwab Challengessa. Kuva: Getty Images

Voittamaan oppinut tienestirohmu laittoi PGA Tourilla palkinnoksi saamansa kulttiauton heti kiertoon.

Kevin Nan (-13) tarinaa voidaan jossain määrin verrata palloilulajeista tuttuun ketsuppipulloilmiöön, mikä tarkoittaa sitä, että pitkään maaleitta ollut pelaaja saa yhdestä onnistumisesta sellaisen boostin, että maaleja alkaa syntyä liukuhihnalta.

Nata ei saata vielä näilläkään näytöillä voittokoneeksi kutsua, mutta nyt alkaa jo näyttää paremmalta. 35-vuotias korealaisyhdysvaltalainen pelaaja voitti ensimmäisen kilpailunsa PGA Tourilla vuonna 2011, mutta sai odottaa seuraavaa täysosumaa lähes seitsemän vuotta.

Toisen ja kolmannen voiton välille jäi vajaa vuosi, kun Na otti tyylipuhtaan ykköstilan Colonial Country Clubilla viikonvaihteessa käydyssä Charles Schwab Challenge -kilpailussa.

Hän lähti neljänteen päivään kahden lyönnin etumatkalta ja lisäsi johtoaan yhdellä kierroksen puolivälissä. Kympillä tullut bogey kiristi tilannetta, mutta 14. reiän birdie oli lähimpien uhkaajien näkökulmasta viimeinen niitti. Eroa kakkoseksi tulleeseen Tony Finauhin kertyi lopulta neljä lyöntiä.

Nalla itsellään ei vaikuttanut olevan epäselvyyksiä kisan voittajasta ennen sunnuntain avauslyöntiään.

”Kun seisoin ykköstiillä, katsoin muuria ja kaiversin siihen mielessäni oman nimeni”, Na sanoi, viitaten kentän pihapiirissä olevaan muuriin, mihin on kaiverrettu Colonialilla vuodesta 1946 pelatun turnauksen kaikkien voittajien nimet.

Hänen voittonsa merkittävimpänä kivijalkana toimi perjantain 62 lyönnin kierros, mikä myös jäi kilpailun parhaaksi noteeraukseksi.

Na oli koonnut ennen kuluneen viikon turnausta sievoisen määrän palkintorahaa – 28 miljoonaa dollaria – voittojensa määrään nähden. Fort Worthista saadut yli 1,3 miljoonaa taalaa mahdollistavat uuden rajapyykin rikkoutumisen jo seuraavassa kilpailussa. Hän harppasi saavutuksensa myötä maailmanlistalla yhden kymmenluvun yli, ollen nyt sijalla 31.

Kevin Na istahti voittajan skottiruutuisessa takissa palkinto-Dodgensa rattiin, mutta ei lähtenyt sillä kotiinsa Las Vegasiin. Auton saa caddie Kenny Harms. Kuva: Getty Images

Charles Schwab Challengen voittaja sai palkinnokseen myös kulttiauton mainetta kantavan, vuosimallia 1973 olevan Dodge Challengerin. Na ilmoitti kilpailun jälkeisessä haastattelussa luovuttavansa Kaliforniassa uudenveroiseksi entisöidyn muskeliauton caddielleen Kenny Harmsille.

Eurooppalaisista kymmenen joukkoon mahtuivat kisan kärjessäkin käynyt Ruotsin Jonas Blixt (-7/5:s), Slovakian Rory Sabbatini (-6/T6), Skotlannin Russell Knox (-5/T8) sekä Englannin Tyrrell Hatton (-5/T8).

Vuonna 2007 maailmanlistalla kymmenen joukossa ollut Sabbatini on viime aikoina tuonut hyviä sijoituksia eksoottiselle golfmaalle, Slovakialle, jota eteläafrikkalaistaustainen pelaaja nykyään edustaa. Fort Worthin kisan kuudes tila oli hänelle 1,5 kuukauden sisällä jo kolmas top 10 -sijoitus PGA Tourilla.

Paikkaa OWGR-listan top-satasessa ensimmäisen kerran lähes seitsemään vuoteen tavoitteleva Sabbatini, 43, otti alkuvuodesta avopuolisonsa kansalaisuuden, mutta kantaa edelleen myös Etelä-Afrikan passia.

Päätöspäivänä yksin aamun ensimmäisessä lähdössä kentälle ampaissut Pohjois-Irlannin Graeme McDowell (+12/73:s) osoitti, että huippukiertueellakin voi pelata vauhdikkaan kierroksen. Hän selviytyi kentältä sunnuntaina alle kolmessa tunnissa.

”Jään odottamaan kommentteja hitaasta pelistä”, McDowell vitsaili Twitterissä.

Lue seuraavaksi: PGA Tourin kilpailun voittaja ei tarvitse sunnuntaina taksia − luvassa muriseva bonuspalkinto