18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Itselleen haitallisen sääntötulkinnan tehnyt McIlroy osoitti, mitä rehellisyys golfissa tarkoittaa

Rory McIlroyn toinen kierros PGA Championshipissä oli tapahtumiltaan värikäs. Kuva Getty Images

Rory McIlroy ei halunnut käyttää golfin sääntöjä hyväkseen epäreilulla tavalla.

Seitsemän lyönnin takamatkalta viikonloppuun lähtevällä Rory McIlroylla on pitkä tie kuljettavanaan, mikäli hän mielii voittaa käynnissä olevan PGA Championshipin. Perjantain toisella kierroksella hän voitti kuitenkin jotain vielä arvokkaampaa: monen golfin ystävän ja kilpakumppanin lujan arvostuksen.

McIlroylle sattui kierroksen kolmannella reiällä erikoinen sääntöselkkaus, jossa oli osallisena myös kilpailua seurannut reportteri. McIlroy löi avauksensa TPC Harding Parkin par 3 -reiällä oikealle raffiin, jossa ESPN-urheilukanavan toimittaja astui vahingossa pohjoisirlantilaisen pallon päälle.

Kun pallon paikka liikkuu ulkopuolisen tekijän vaikutuksesta, pelaajalla on oikeus siirtää pallonsa alkuperäistä paikkaa vastaavaan paikkaan ilman rangaistusta. Mikäli alkuperäistä paikkaa ei tarkkaan tiedetä, pelaajan tehtäväksi jää arvioida kyseinen paikka.

Löydettyään pallolleen mielestään oikean paikan Rory McIlroy pelasi sen syvästä raffista. Kuva Getty Images.

McIlroyn tapauksessa arvioinnin teki paikalle tullut tuomari Mark Dusbabek, joka osoitti McIlroylle paikan, josta hänen tulisi pallonsa pelata. McIlroy toimi kuten käskettiin, mutta oli pallonsa asetettuaan sitä mieltä, ettei kaikki ollut kohdallaan.

”En usko, että se oli ihan noin hyvin näkyvissä”, McIlroy totesi.

Hänen mielestään ei olisi ollut reilua pelata palloa niin hyvästä paikasta, minkä vuoksi hän pyysi saada siirtää pallonsa uuteen, huonompaan paikkaan. Siihen myös irtosi lupa.

McIlroy osoitti toiminnallaan, että sääntöjenkin mukaan golfia voi pelata ainakin kahdella tavalla: tarkasti sääntöjä noudattaen tai tarkasti sääntöjä noudattaen JA samalla sääntöjen ja golfpelin henkeä kunnioittaen. Sama olisi jäänyt monelta itseään tinkimättömän rehellisenäkin pitävältä golfarilta tekemättä.

McIlroy jatkoi haastavasta paikasta ja kirjasi korttiinsa lopulta bogin. Sosiaalisessa mediassa McIlroyn perirehellisyyteen reagoitiin heti haltioituneesti.


Lue seuraavaksi: Yllätysvisiitti! – Rory McIlroy saapui Kytäjälle harjoittelemaan

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)